BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.435,47
HABER /  DÜNYA

Yaralı TEM Şube amiri Cizre’ye getirildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Tem Şube Amiri Cizre Devlet Hastanesi’ne getirildi. <br/>Silopi’de BDP ilç...

Abone ol

Şırnak’ın Silopi ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Tem Şube Amiri Cizre Devlet Hastanesi’ne getirildi.
Silopi’de BDP ilçe teşkilatı öncülüğünde "Hükümet Adım At" adı altında yürüyüş düzenlendi.Ellerinde taşıdıkları meşalelerle BDP ilçe binasına kadar yürüyen kalabalık gurubun önünü kesen Polis,yürüyüşün burada noktalanmasını ve bundan sonra yapılacak olan yürüyüşün izinsiz olduğunu belirtip, grubun dağılmasını istedi. BDP’liler polis arasında yaşanan kısa tartışmanın ardından BDP ilçe Binası önünde bir araya gelen grup burada bir basın açıklaması yaptı.Yapılan açıklamanın ardından kalabalık dağılırken,kalabalığın arasından çıkan yüzleri maskeli bir grup gösterici Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının arka kısmındaki nöbetçi kulübesinin önüne geldi.Göstericiler nöbet kulübesine taş,molotof kokteyli ve ses bombaları ile saldırınca polis guruba müdahale etti.Yaşanan olaylar sırasında göstericilerin polise atmış olduğu el yapımı patlayacının patlaması sonucu Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürü Asır Yıldız yaralandı. Göğsünden yaralanan Emniyet Amiri,Polis aracı ile Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, saldırganları gaz bombası kullanarak dağıttı.
Hastanede yapılan tedavisinin ardından Yaralı Emniyet Amiri Ambulansla Cizre Devlet Hastanesine sevk edildi.Yaralı Emniyet Amiri Asır Yıldız Cizre’de tedavi altına alınırken,Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek,Şırnak İl Emniyet Müdürü Avni Usta,Cizre Kaymakamı Şenol Koca,Silopi Kaymakamı Suat Demirci,Cizre Emniyet Müdürü Harun Taş’ta hastaneye gelerek yaralı Emniyet Amirini ziyaret edip,hastane yetkililerinden bilgi aldı.
(İHA)