BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.448,19
HABER /  DÜNYA

Ortadoğu’ya rol model olma iddiamız yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ortadoğu’da bulunan ülkelere model olmak gibi bir iddialarının bulunmadığını söyledi.<br/>Aralarında Ulaştırma ...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ortadoğu’da bulunan ülkelere model olmak gibi bir iddialarının bulunmadığını söyledi.
Aralarında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YIldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri ve çok sayıda işadamlarının da katıldığı Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği’nin (DİGİAD) düzenlediği iftar yemeğinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuştu.

"ORTADOĞU’YA ROL MODEL OLMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK’’
Ortadoğu’da hiçbir ülkeye rol model olmak gibi bir iddialarının olmadığını belirten Bakan Şimşek, Türkiye’nin son 10 yılda yakaladığı ekonomik performansla bölgede ekonomik açıdan bir ilham kaynağı olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE EKONOMİK PERFORMANSIYLA BÖLGEDE İLHAM KAYNAĞI’’
Türkiye’nin son 10 yılda yakaladığı ekonomik performansla bölgede ekonomik açıdan bir ilham kaynağı olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, “Biz bu terörle mücadeleye giden kaymaklarımızı bundan sonra insanlarımıza yatıracağız. Daha ince olduğu gibi yine alt yapımıza, ülkenin kalkınmasına Ar-Ge’sine yatıracağız. Son 10 yıl içerisinde hakikaten bu değişim ve dönüşümle birlikte ülkemiz büyük bir saygınlık kazandı dünyada. Bu son bir buçuk ayda bu saygınlığı yok etme alanında muazzam bir mücadele var. Bu işin içeriden ve dışarıdan nasıl istismar edildiğini, nasıl tezgahlandığını herkes görüyor. Şimdi ilk defa bu çözüm süreci ile birlikte Türkiye’nin sadece ekonomik olarak değil siyasi olarak da böyle bir sorunu çözerek bölgesinde ilham kaynağı olma ihtimali son derece yüksek. İlham kaynağı diyorum çünkü biz kimseye model olma iddiasında değiliz ama Türkiye kim ne derse desin son 10 yılda yakaladığı ekonomik performansla bu bölgede ekonomik açıdan bir ilham kaynağı” diye konuştu.
(İHA)