BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,99
ALTIN 2.446,59
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a beddua eden bakın kim çıktı?

Başbakan Erdoğan'ın aracına el hareketi yapıp hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan CHP Kadıköy İlçe Başkanı Burcu Kara konuştu.

Abone ol

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Burcu Kara, kendisini "Arkadaşlar kendi aralarında şakalaşmış. Başbakan da bunu kendi üzerine alınmış" sözleriyle savundu.

BAŞKAN VE TEŞKİLATTA GÖREVLİ İKİ ÜYE

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Burcu Kara ve teşkilatta görevli iki üyenin de aralarında bulunduğu dört kişi, dün İstanbul Dolmabahçe’de ‘konvoy geçişi sırasında Başbakan Erdoğan ’a hakaret ettikleri’ gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Burcu Kara, gözaltındayken Radikal gazetesine konuştu. Fatih Yağmur imzalı Beşiktaş meydanında yaşanan olayın ayrıntıları yer alıyor.

ARKADAŞLAR ŞAKALAŞMIŞ!

Kara, gözaltında tutulurken kendisini arayan Radikal muhabirine Beşiktaş’ta bulundukları esnada yanlarından Erdoğan’a ait aracın geçtiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Arkadaşlar kendi aralarında şakalaşmış. Başbakan da bunu kendi üzerine alınmış. Korumalar peşimizden koşturmaya başladı ve ‘Başbakan’a hakaret et mek suç’ dediler. Güya biz el kaldırmışız, küfretmişiz. Başbakan’ın korumaları bizim Başbakan’a ‘Allah belanı versin’ dediğimizi öne sürdü. Sonrasında bizi götürdüler. Arkadaşımızı aldıklarında tepki gösterdik diye bizi de aldılar. Şu an telefonumuzu almadılar ama görüşme yapmamıza kızıyorlar. ’Ne yapacaksınız?’ dediğimizde ise bilmediklerini ifade ediyorlar.”

KORUMALAR DUYMUŞ

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre ise CHP’li grup içinde bulunanlar, Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Bir emniyet yetkilisi, Başbakan’a hakareti, korumaların duyduğunu söyledi.

BEŞİKTAŞ IŞIKLARDA YAŞANDI

Erdoğan Beşiktaş’taki ofisine giderken korumaların iddiasına göre ışıklarda bir kişi beddua etti. Korumalar araçtan inerek bu kişiyi yakaladı. Arkadaşlarının alınmasına itiraz eden üç kişi de gözaltına alındı.