BIST 10.279
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,10
HABER /  GÜNCEL

Karnı burnunda protestoya koştular

İstiklal caddesi ve Kadıköy Altıyol Meydan'da bir araya gelen kadınlı erkekli gruplar Avukat Ömer Tuğrul İnançer'in hamilerle ilgili söylediği sözler nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.

Abone ol

Bir televizyon kanalında canlı yayınlanan iftar programında hamileler ile ilgili söylediği sözler nedeniyle diyen Avukat Ömer Tuğrul İnarçer İstiklal caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önünde protesyo edildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin çağrısı ile İnaçer'in sözlerini protesto etmek için İstiklal caddesinde bir araya gelen kadınlar karnına yastık koyup eylem yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Beyoğlu eş sözcüsü Nadire Gülş "Kaç çocuk yapacağımızı, kürtaj olamayacağımızı, nasıl doğum yapacağımızı, nerede ve nasıl bulunacağımızı dikte etme cesareti gösteren bu zihniyet, TRT ekranlarında Ömer Tuğrul İnançer'in söylemleri ile bir kez daha vücut buldu. Biz, bu zihniyeti besleyen AKP'nin kadın düşmanı politikalarını uzun bir süredir biliyoruz. Ve itiraz ediyoruz. 'Hamilelik ayıptır, sokakta dolaşmayın' 'Beyiniz araç ile dolaştırsın' açıklamasını yapan İnançer'i kadınlara karşı şiddeti ve ayrımcılığı meşrulaştırmaya çalışan zihniyeti ve AKP'nin kadın düşmanı politikalarını kınıyoruz' kabul etmiyoruz. Hamilelik terbiyesizlik değildir, utanılacak bir şey hiç değildir. Bu zihniyete cevabımız:

“Bedenimiz bizimdir! Sokaklar bizimdir" dedi.

a.20130725232538.jpg

7,5 AYLIK HAMİLE KADINDAN EYLEME DESTEK

Eyleme destek için gelen 7,5 aylık hamile Eda Çatalçam ise "Yapılan şeyin gerçeklik değil bir komedi olduğunu düşünüyorum. Hamilelikle ilgili yapılan açıklamaların bir talihsizlik olduğunu ve muhtemelen bu açıklama ile ilgili bir özrün yapılacağını düşünüyorum. Annelere duyulan saygının ve hamilelere duyulan saygının devam edeceğini düşünüyorum. Bu talihsiz açıklamadan dolayı beyefendi'nin özrünü bekliyoruz. Hamile bir kadın olarak kendisini yaptığı açıklamadan dolayı affediyorum umarım hepimizden özür diler özelliklede karnımdaki çocuktan" dedi.

KADIKÖY’DE HAMİLE EYLEMİ

Kadıköy'de toplanan bir grup tarafından protesto gösterisi yapıldı. Kadınlı erkekli toplanan protestocular kendilerine hamile görünümü verdi. Sosyal medya üzerinden haberleşerek anlaşan yaklaşık 100 kişilik kadınlı erkekli grup karınlarına yastık ve benzeri eşyalar koyarak kendilerine hamile süsü verdiler. Protestocu grup "İster gebe, ister fehişe sokaklar bizim terketmeyeceğiz"şeklinde slogan attı. Eyleme katılan bir kadın "TRT'de yayınlanan tasavvuf gurusu abimizin açıklamalarına istinaden kadınlarında bir birey olduklarını hamile de olsa sokakta gezebileceklerini göstermek için bir araya geldik. Hepimiz hamile gibi geldik, sosyal medya üzerinden haberleşerek toplandık"diye konuştu. Eyleme hamile görünümüyle katılarak destek veren bir erkek ise yaptığı konuşmada "Hamile olarak sokağa çıkmanın terbiyesizlik olduğunu söylüyorlar biz de bunu protesto etmek için toplandık, Sokaklara döküldük" diye konuştu.