BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

MEB yeni atamaları yaptı !

Bakanlık yeni öğretmen adaylarının atamalarını bugün gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını gidermek amacıyla 2006-1 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atamaları kapsamında 6 bin 153 kontenjana sözleşmeli öğretmen atadı.

MEB Personel Genel Müdürü Hikmet Orman, Bakan Hüseyin Çelik adına yaptığı yazılı açıklamada, 17-22 Şubat 2006 tarihlerinde elektronik ortamda sözleşmeli öğretmenlik için başvuru yapan adayların görevlendirmesinin bugün bilgisayar ortamında gerçekleştirildiğini bildirdi.

Görevlendirmesi yapılan kontenjanlara ilişkin sözleşmenin 2005-2006 eğitim ve öğretim yılıyla sınırlı olduğunu ve 30 Haziran 2006 tarihine kadar geçerli olduğunu hatırlatan Orman, kaynak yetersizliği nedeniyle görevlendirme yapılamayan bin 647 kontenjana ise atamaların ''Tercihlerime atanamadığım takdirde tercihim dışı kurumlara da atanmak istiyorum'' seçeneğini işaretleyen adaylar arasından 27 Şubat Pazartesi günü yapılacağını belirtti.

Orman, sonuçların, bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinden ilgililere duyurulacağını ve ataması yapılanların 27 Şubat Pazartesi gününden itibaren kendilerinden istenilen belgelerle görevlendirildikleri eğitim kurumlarının bağlı olduğu il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurabileceklerini kaydetti.

Gerekli şartları taşıyan ve kendileriyle sözleşme imzalanan kısmi zamanlı geçici öğreticiler, en geç 10 Mart 2006 tarihine kadar göreve başlayacaklar.