BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mazeretim var alkollüyüm ben

Alkollü sürücülerin saç baş yolduran bahaneleri rapor oldu. Gülmekten kendinizi alamayacaksınız...

Abone ol

BOLU'da alkollü araç kullanmaları üzerine ehliyetlerine el konulan sürücülerin, ehliyetlerini alabilmek için katıldıkları eğitim programında söyledikleri bahaneler rapor haline getirildi. Sürücülerin, ‘Adam yanlış park etmiş, ben de hafifçe vurdum', ‘2 biradan ne olur ki', ‘Arabada ruhsat olsaydı şimdi ben burada olmazdım' ve ‘Alkollü araç kullandığımda daha dikkatliyimdir' gibi baheneleri gülümsetiyor.

Alkollü olarak direksiyon başına geçip, iki kez polise yakalanmaları üzerine ehliyetlerine el konulan sürücüler, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Psikoteknik Değerlendirme ve Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitim Merkezi'nde 4 haftalık eğitim programına katılıyor. İlk hafta psikolog ve psikiyatrist tarafından teste tabi tutulan sürücülerin alkolik ya da şizofren olup olmadığı tespit ediliyor. Sürücüler daha sonra Akıl Ruh Sağlığı Şube Müdürü, psikolog, psikiyatrist ve Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü'nden bir görevlinin gözetiminde eğitimden geçiriliyor. Eğitimini başarıyla tamamlayan sürücüler kendilerine verilen belgeyle ehliyetini alıyor.

Psikoteknik Değerlendirme ve Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitim Merkezi’nde eğitime katılan 74 sürücünün eğitimcilere söyledikleri birbirinden ilginç bahaneler rapor haline getirildi. Sürücülerin, ‘Milyarlarca para harcadım zaten. Bu eğitim şart mı?', ‘Bu yaştan sonra çocuk gibi ders mi dinleyeceğiz', ‘Hızlı gitmeseydim yakalanmazdım', ‘Adam yanlış park etmiş, ben de hafifçe vurdum', ‘Alkollü araç kullandığımda daha dikkatliyimdir', ‘2 biradan ne olur ki', ‘Arabada ruhsat olsaydı ben şimdi burada olmazdım', ‘2 birayla araba kullanmak dert değil', ‘O yolu kullanmasaydım, çevirmeye yakalanmazdım' bahaneleri, eğitimcileri gülümsetti.