BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  SPOR

Massa En iyisi BMW dedi

Ferrari pilotu Felipe Massa, sezon öncesi testlerde en iyi takımın BMW Sauber olduğunu söyledi.

Abone ol

Massa, İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, "McLaren'in hızlı olduğu ortada, ancak şu anda en iyi takım BMW Sauber" dedi.

Ferrari'nin Brezilyalı sürücüsü bu görüşünü BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld'in Jerez testinin son gününde ilk sırayı almasına dayandırmadığını belirterek, "Valencia ve diğer testlerde de başarılıydılar. Çok etkilendim" dedi.

Massa, tek tur zamanlarında en hızlı takımın McLaren olduğunu, dayanıklılıkla ilgili şüphelerine rağmen BMW Sauber'in en istikrarlı ekip olduğunu ifade etti.

Eski Sauber pilotu, "şu an için BMW'yi Ferrari ve McLaren'in önüne koyuyorum" diye konuştu.

Williams ile yollarını ayırıp İsvçre merkezli Sauber'i satın aldığı ilk sezonda markalarda beşinciliği elde eden BMW, 2007 yılında Nİck Heidfeld ve Robert Kubica ikilisiyle yarışacak.

Geçtiğimiz yıl iki yarış kazanan Massa, yeni sezonda kullanacakları F2007'nin karşılaştıkları birkaç soruna rağmen hızlı, dengeli ve güvenilir bir araç olduğunu söyledi:

"Olmayı beklediğimiz yerdeyiz. Araç hızlı ve güvenli olduğunu gösterdi. Bazı problemler yaşadık ama bunları gidermenin yolunu biliyoruz."