BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Keremli R.Madrid finalde

İspanya'da Kerem Tunçerili R. Madrid Serkanlı, Kayalı ve Enderli TAU Seramica'yı yenmeyi başardı.

Abone ol

İspanya'da erkekler basketbol Kral Kupası turnuvasının yarı finalinde Kerem Tunçerili Real Madrid, Serkan Erdoğan, Kaya Peker ve Ender Arslan'ın forma giydiği TAU Ceramica Vitoria'yı 74-72 yenerek finale yükseldi.

İspanya'nın en önemli kupalarından olan Kral Kupası'nda son şampiyon TAU'yu yenen Real Madrid, 14 yıl aradan sonra tekrardan finale yükselmeyi başardı. Real Madrid'de ilk 5'te sahaya çıkan Kerem, oyunda kaldığı 17 dakika içinde 7 sayı, 1 ribaunt, 1 asist ile oynadı.

TAU'daki Türkler arasında en iyisi Serkan olarak gözükürken, yedekten girip 18 dakika oynatılan Türk basketbolcu 11 sayı, 2 ribaunt kaydetti. İlk 5'te sahaya çıkmasına rağmen kısa sürede faul problemine giren Kaya'nın oyunda kaldığı 9 dakikadaki istatistiklerde sadece 2 sayısı bulunurken, TAU'ya alışma döneminde olan Ender 13 dakikada 3 sayı, 1 ribaunt istatistiği elde etti. Maçı baştan sona kadar önde götüren takım TAU olmasına rağmen bitime 3 dakika kala ilk defa öne geçen Real Madrid, skor avantajını bir daha kaptırmadı.

ACB liginde lider durumda olan Real Madrid, yaklaşık bir ay önce deplasmanda oynadığı maçta da TAU'yu yenmeyi başarmıştı. İspanyol basketbol ligindeki Türk basketbolcuların çekişmesinde Kerem, TAUlu Serkan, Kaya ve Ender'e karşı 2-0 üstün durumda bulunuyor.

Kral Kupası'nda final maçı yarın Real Madrid ile Winterthur Barcelona arasında oynanacak. 1993 yılında en son kupayı kazanan Real Madrid, 22 kez bu kupayı kazanan kulüp olurken, ezeli rakibi Barcelona 19 kez kupayı müzesine götürdü.