BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.427,32
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Otomobilde rekabet artacak

Renault, 5 bin Euro’luk otomobil’ olarak piyasaya sunulan Dacia Logan’ın çok daha ucuz bir versiyonunu satmayı planlıyor.

Abone ol

Renault 2 bin Euro’ya ultra ucuz otomobil satmaya hazırlanıyor. Renault, ’5 bin Euro’luk otomobil’ olarak piyasaya sunulan Dacia Logan’ın çok daha ucuz bir versiyonunu satmayı planlıyor.

Renault CEO’su Carlos Ghosn, Renault Grubu’nun Avrupa dışındaki satışları artırmasında Logan’ın önemine işaret ederek, "Yeni nesil Dacia Logan fiyatıyla çok daha rekabetçi olacak." dedi.

2-4 BİN EURO ARASINDA

Yeni nesil Logan’ın 2 bin Euro’ya ’ultra ucuz’ bir fiyatla satışa sunulabileceğini söyleyen Ghosn, "2 bin ile 4 bin Euro arasında bir fiyata satılacak kadar ucuz bir otomobil üretmek mümkün. Ancak, bu kadar ucuz bir otomobil her pazar için uygun olmayabilir. Güvenlik ve diğer mevzuatlar açısından böyle bir otomobil her ülkede hemen satışa sunulamayabilir" diye konuştu.

UCUZDA REKABET KIZIŞACAK

Ghosn’un 2 bin Euro’luk otomobil üretmeyi planladıklarını açıklaması ise, "Renault, son dönemde özellikle gelişmekte olan pazarlarda büyük potansiyel gösteren ucuz otomobil segmenttinde rekabeti daha da kızıştırmaya hazırlanıyor" şeklinde yorumlandı.