BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan Ferrari ricası

Metin Şentürk'ün 300 kilometre hız rekoru kırma isteği AKP'nin gündemine getirildi. Başbakan bakın ne dedi?

Abone ol

Her türlü ricaya alışık olan Başbakan ilk kez bu kadar garip bir ricayla karşılaştı. AKP'nin görme engelli milletvekili Lokman Ayva, MKYK toplantısında şarkıcı Metin Şentürk'ün hız rekoru kırma isteğini gündeme getirdi.

Nasıl yapacak ya!
Ayva, Erdoğan'a "Metin sizden yardım istiyor. Otomobille 300 kilometre hıza ulaşarak görme engelliler arasında dünya rekoru kıracak" dedi. Kısa bir şaşkınlık geçirip "Nasıl yapacak ya!" diyen Erdoğan sonra "Denesin ben de seyredeyim" dedi.

Havaalanı pistinde
Ayva, SABAH'a şunları söyledi: "G. Afrika'da bir görme engelli 269 km. hızla rekor kırmış. Bir Türk niye kırmasın? Havaalanı pistinde 350 kilometreye ulaşan bir araçla deneme yapılacak" dedi. Türkiye'de bu hıza ulaşabilen marka sadece Ferrari.

Görme engelli sanatçı spor araba istedi

AKP'nin görme engelli vekili Ayva, Başbakan'a "Metin yardım istiyor. Otomobil ile rekor kırmak niyetinde" dedi. Başbakan da "olur" yanıtını verdi.

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk'ün hız tutkusu iktidar partisi AK Parti'nin en yetkili organı Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda da MKYK) tartışıldı. AK Parti'nin görme özürlü İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Şentürk'ün hız denemesinin rekoruna ulaşması için Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. AK Parti'nin önceki gün yapılan MKYK toplantısında, iç ve dış sorunların yanısıra, Erdoğan'ın da yakından tanıdığı görme engelli sanatçı Şentürk'ün sorunu da ele alındı. Konuyu gündeme görme engelli MKYK üyesi Lokman Ayva taşıdı.

Kaynak: Sabah