BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  SPOR

Beşiktaş Denizliyi devirdi

Beşiktaş, İnönü'de oynadığı futbolla hayran bırakırken, aldığı 3 puanla da zirve yarışını sürdürdü..

Abone ol MAÇ BAŞLADI...

Karşılaşma Denizlisporlu futbolcuları vuruşu ile başladı.

4. dakika. Maçta ilk dakikalara oynanıyor. Denizlispor kendi yarı sahasında çok adamla kapanıyor. Henüz iki kalede de gol pozisyonu yok.

5. dakika. Beşiktaş Bobo ile Denizlispor kalesine yokladı. Ceza sahasının önüne gönderine topu Ricardinho, Bobo'nun önüne indirdi. Golcü isim ceza sahasının önünde şutunu attı. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

11. dakika. Maçta gol yok... 0-0 eşitlik devam ediyor. Beşiktaş, Denizlispor'u direncini kırabilmiş değil. Ortada bir oyun oluyor.

15. dakika. Beşiktaş atağı sol kanattan gelişti. Ricardinho'nun ceza sahasına kestiği topu Nobre'nin önünden Denizlspor savunması kafa ile çıkarttı. Meşin yuvarlak ceza sahası dışındakı Koray'ın önüne düştü. Bu isim topun gelişine yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

18. dakika. Karşılaşmada tempo düşük. Orta sahada top iki ekip arasında gidip geliyor. Kale önü pozisyonu iki takım adına da yok.

 19. dakika. Beşiktaş golü Ricardinho ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Delgado ceza sahasına atılan derin pasa hareketlendi. Kaleci Süleyman çıkarak Delgado'nun açısını kapattı. Arjantinli yıldızını vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin temasıyla altıpas önünde boşta kaldı. Pozisyonu iyi takip eden Ricardinho şık bir vuruşla topu Denizlispor ağlarına bıraktı.



Bu golle Beşiktaş, Denizlispor karşısında 1-0 öne geçti.

25. dakika. İnönü'te tribünler Ricardinho'nun golüyle daha da çoştu. Beşiktaş, Vestel Manisa maçlarında başladığı etkili futbolunu Denizlispor karşısında da devam ettiriyor. Denizlspor'da zaman zaman ani çıkışlarda özellikle yan toplarda Beşiktaş kalesinde etkili olmaya çalışıyor.

26. dakika. Beşiktaş atağı sol kanattan İbrahim Üzülmez ile gelişti. Kaptan, sıfıra kadar inip ortasını yaptı. Nobre ön direkte yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleye yöneldiği sırada, Nobre ile birlikte yükselen Erman'ın meşin yuvarlak koluna çarptı. Siyah-Beyazlılar penaltı itirazında bulundu. Hakem Kuddusi Müftüoğlu korner kararı verdi.



30. dakika. Denizlispor atağında Beşiktaş ceza sahası içine gönderilen ortada Baki Mercimek bir anda önündeki topu sektirdi. Altıpas üzerinde Serhat pozisyonda hareketlendi. Siyah-Beyazlı savunmada Toraman zamanında kademeye girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

32. dakika. Beşiktaş sağ kanattan Delgado ile serbest atış kullandı. Ön tarafta Nobre yükseldi. Kaleci Süleyman çıkarak parmaklarını ucuyla topu kornere çeldi.

33. dakika. Beşiktaş atağında ceza sahasına gönderilen top arka direğe indi. Ricardinho topu kafa ile altıpas üzerindeki Nobre'ye indirdi. Brezilyalı futbolunun önündeki topa son anda Denizlispor savunması ayak koydu.

 34. dakika. Denizlispor'dan Bülent rakibine sert girince hakemden sarı kartı gördü.

41. dakika. Maçın ilk yarısı için son dakikalara girildi. Beşiktaş'ın Denizlispor karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Siyah-Beyazlı ekip golden sonra oyunaki üstünlüğünü pekiştirdi. Topla istediği gibi oynayan Beşiktaş, rakip kalede 2. golü arıyor.

45. dakika. İlk yarıda normal  süre sona erdi. Hakem bu yarıya 1 dakika uzatma ilave etti.

Maçın uzatma bölümünde gol olmadı. Beşiktaş, ilk 45 dakikayı Denizlispor karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Mücadelede ikinci yarı başladı...

 46. dakika. Beşiktaş ikinci yarıya Bobo'nun golüyle başladı. Koray, Denizlispor savunmasının arkasına harika bir pas çıkarttı. Bobo, topla buluştuğu anda kaleci Süleyman'ı geçip topu boş kaleye bıraktı.



Beşiktaş, Bobo'nun golüyle Denizlspor karşısında 2-0 öne geçti.

52. dakika. Beşiktaş, Denizlispor karşısında rahat bir futbol sergiliyor. İnönü'de taraftarlar tribünlerde müthiş şovlarını sürdürüyor. Şu ana kadar herşey Siyah-Beyazlılar'ın istediği gibi gidiyor.

59. dakika. Beşiktaş sahasında İbrahim Üzülmez'in uzun pasıyla hızlı çıktı. Nobre sağ kanattan Denizlispor savunmasının arkasına hareketlendi. Bu futbolcu Bobo ile paslaşıp ceza sahasının içine girmek istedi. Bobo'nun pası hızlı oluncu Nobre kaleci Süleyman ile karşı karşıya olma fırsatını kaçırdı.

61. dakika. Beşikaş atağı etkili gelişti. Bobo, sol kanattan aldığı topla Denizlispor ceza sahası önüne kadar indi. Brezilyalı futbolcu sağ kanattan bindiren Delgado'yu ters bir pasla pozisyona soktu. Delgado yerden şutunu çıkarttı. Top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

 64. dakika. Denizlispor'da Süleyman Görgün yerini Yusuf Şimşek'e bıraktı.

65. dakika. Beşiktaş 3. gole Ricardinho ile çok yaklaştı. Sol kanattan İbrahim Üzülmez'in ara pasıyla Denizlispor ceza sahası içinde topla buluşana Ricardinho, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Süleyman bu pozisyonda Brezilyalı yıldızın vuruşunda sağına yatarak topu çıkartmayı başardı. Denizlispor savunmasının uzaklaştırma istediği top altıpas içinde yatan Ricardinho'nun üzerine gitti. Bu futbolcu topukla meşin yuvarlağı ağlara göndermek istedi. Fakat yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.



 67. dakika. Denizlispor'da Ermal hakemle girdiği diyaloğdan sonra sarı kart gördü.

 73. dakika. Beşiktaş'da Mert Nobre yerini Burak Yılmaz'a bıraktı.

75. dakika. Beşiktaş atağı sol kanattan etkili gelişti. İbrahim Üzülmez, ceza sahasına sokulan Bobo'yu şık bir pasla topla buluşturdu. Bobo meşin yuvarlağı ayağından açmasına rağmen vuruşunu yaptı. Savunma son anda araya girerek topu kornere çeldi.

 76. dakika. Denizlispor'da Ermal yerini İbrahim'e bıraktı.

78. dakika. Denizlispor Yusuf Şimşek ile Beşiktaş kalesinde etkili oldu. Sağdan ceza sahasına yapılan ortayı Siyah-Beyazlı savunma kafa ile çıkarttı. Ceza sahası önünde Yusuf  kaleyi gördüğü anda şutunu çıkarttı. Top kalenin bir karış üzerinden auta çıktı.

 82. dakika. Denizlispor atağında rakibini sert bir hareketle indiren Ali Tandoğan hakemden sarı kart gördü.

 85. dakika. Denizlispor'da İbrahim Ege oyundan alındı, Fatih Egedik sahaya giren isim oldu.

86. dakika. İnönü'de maçın son dakikaları oynanıyor. Beşiktaş çok rahat bir futbol sergilediği karşılaşmada Denizlispor karşısında 2-0'lık üstünlüğünü sürdürüyor.

 87. dakika. Beşiktaş'ta Bobo yerini Gökhan Güleç'e bıraktı.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Uzatma süresi olarak 3 dakika ilave edildi.

Bu dakikada Denizlispor atağında sol kanattan gelişti. Runje topu kornere çıkmasını istedi. İbrahim, Hırvat kalecinin ayağındaki topu yatarak aldı.Beşiktaş'ın kalesinin boş kaldığı anda Denizli ileri ucu topu kale gönderemedi. Siyah-Beyazlı ekibin savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

90+1. dakika. Beşiktaş atağında Gökhan Güleç, Denizlispor savunmasının arkasına bomboş bir koşu yaptı. Burak, sol kanatta rakip yarı sahasının ilk metrelerinde ayağındaki topu Güleç'in önüne çok yavaş bıraktı. Denizlispor savunması son anda yatarak tehlikeyi önlemeyi bildi.

90+3.dakika. Beşiktaş uzatma bölümlerinde Gökhan Güleç ile 3. gole yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Gökhan topu uygun durumda dışarı vurdu.

Bu ataktan sonra hakem karşılaşmanın son düdüğünü çaldı.

Beşiktaş, her iki yarıda bulduğu gollerle, Denizlispor'u 2-0 mağlup etti.

MAÇ SONUCU: BEŞİKTAŞ: 2-0 :DENİZLİSPOR