BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,45
HABER /  GÜNCEL

İmamlar Alevilere derse başladı

İstek üzerine Cemevleri'nde Kur'an-ı Kerim okuma kursu vereceğini açıklayan Diyanet, yeni bir uygulama başlattı...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, Alevilik konusunda bilgi eksikliğini gidermek için yeni bir uygulama başlattı. Genel istek üzerine cemevlerinde Kur'an-ı Kerim okuma kursu vereceğini açıklayan Diyanet, şimdi de binlerce imamı Alevilik hakkında uzman akademisyenler tarafından bilgilendiriyor.

Hizmet içi eğitim seminerlerinde imamlardan yanlış anlama ve eksik bilgiden kaynaklanan incitici söz ve davranışlardan kaçınması istenirken, projeye Alevi önderler ve din alimleri büyük destek verdi.

Projenin amacını anlatan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın, Sünni ve Alevi kesimin birbirini yeterince tanımadığı ve önyargılı yaklaşımlar içerisinde olduğu tespitinden hareket ettiklerini belirtiyor. "Alevilerle Sünniler arasında istenmeyen bir gerilim oluşmuş. Sanki aynı dinin mensupları değiller." diye konuşan Prof. Dr. Aydın, bu durumu hem İslam açısından hem de ülke bütünlüğü açısından son derece tehlikeli bulduklarını, Diyanet'in de kendisini bu konuda sorumlu hissettiğini kaydetti. Aydın, seminer veren akademisyenleri "alan araştırması yapmış, sağlıklı bilgi sahibi ve ülke gerçeklerine hakim uzmanlar" olarak tanımlıyor.

Kaynak: Zaman