BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL

Mavi Marmara saldırısında sarsıcı iddia

9 Türk vatandaşının öldürüldüğü Mavi Marmara saldırısındaki çarpıcı iddiayı Yeni Şafak, manşetine taşındı.

Abone ol

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıya Türk vatandaşlarının katıldığı iddia ediliyor. MİT, 5 kişinin kimliğini tespit edip mahkemeye gönderdi.

Mavi Marmara'nın katilleri aramızda mı? Yeni Şafak gazetesi'nin haberine göre evet aramızda. Gazze'ye yardım götüren gemiye baskın yapan İsrail komandoları arasında Türk vatandaşlarının olduğu iddiası bugüne kadar medyada geniş yer bulmuyordu.

İşte bu iddiayı Yeni Şafak gazetesi manşetine taşıdı. Cihat Arpacık imzalı haberde MİT'in kanlı saldırıda rol aldığı ve yardım ettiği öne sürülen Türk vatandaşlarla ilgili çalışmasına yer verildi.

MİT TAKİBE ALDI

Haberde savcılığın talebi üzerine MİT'in harekete geçtiği ve saldırıdan iki hafta önce İsrail'e giden, saldırıdan iki hafta sonra yurda dönen Türkiye vatandaşlarını mercek altına aldığı belirtiliyor.

5 KİŞİNİN KİMLİĞİ MAHKEMEYE İLETİLDİ

Tespit edilen 5 kişinin kimlik bilgilerinin ve adreslerinin davanın görüldüğü İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletildiği duyrulan haberde, söz konusu kişilerin ifadelerine başvurulucağı aktarılıyor. 

Haberde ayrıca baskına katılan İsrail askerleri arasındaki Türkiye vatandaşlarının tümüne ait kimlik bilgilerinin tespit edilmesinden sonra isimlerin mahkemeye iletileceği yazılı. Haberde mağdurların ve Mavi Marmara avukatının bu yöndeki ifadelerine yer veriliyor:

ÖMER iSMİNDE ASKER

"Mavi Marmara mağdurları mahmkemede verdikleri ifadelerde baskın yapan İsrail askerleri arasında çok iyi derecede Türkçe konuşan askerlerin de bulunduğunu söylemişlerdi. Mavi Marmara katılımcıları, askerlerin kendi aralarında Türkçe konuştuğunu, askerlerin bazı mağdurlara İstanbul'da yaşadıklarını, askerlerden birinin diğer bir askere Ömer şeklinde hitap ettiğini dile getirmişti.

İSRAİL'E GİDEN VATANDAŞLAR

Mavi Marmara avukatlarından Ramazan Arıtürk de gemiye saldıran askerlerin sayısının 178 olduğunu, Mavi Marmara olayından bir ay önce ve sonrasında İsrail'e giden uçaklarlardaki kişilerin isim listesinin tespit edilmesi için çalışma yapılmasını talep etmişti."