BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

AKP iktidarı kadına şiddetin üzerine gitti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avusturya Çalışma Bakanı Rudolf Hundstorfer'in resmi daveti üzerine geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk vatandaşlarla bir araya geldi

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avusturya Çalışma Bakanı Rudolf Hundstorfer'in resmi daveti üzerine geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

TÜRK VATANDAŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Destek Kurumu ile Engelliler atölyesinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Avrupa Türk İslam Birliği Merkezi'nde (ATİB) Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmasında bakanlığının yaptığı çalışmaları anlatarak "Sosyal politikalar üzerine yaptığımız çalışmalarda bütçemizi 1.2 milyar TL?den 19 milyar TL?ye çıkardık. Bu parayı da adaletli şekilde ağıtmak için TÜBİTAK ile çalışıyoruz. Şu anda 4.4 milyon haneyi ve yaklaşık 20 milyon insanımızı bir düğmeye basarak sosyal ve ekonomik analizlerini yapabilecek duruma gelmiş durumdayız." dedi.

"KADINA ŞİDDET OLAYLARINDAKİ ARTIŞ GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL"

Bakan Şahin, konuşmasının ardından salonda bulunan Türk vatandaşlarının sorularını da yanıtladı. 'Türkiye?de kadına şiddetin Ak Parti iktidarından sonra yüzde 1400 arttı. Bu neden böyle ne gibi önlemleriniz var?' sorusuna Bakan Şahin, "Bizden önce çok daha fazla şiddet olayları yaşanıyordu. Daha önce bu sorunlar sorun kabul edilmediği için, muhataplar da bunu sorun olarak kabul etmediği için kayda geçilmiyordu. Şiddet gören kadına karakolda ' kocandır. Döver de söver de' gibi sözler söyleniyordu. Bazen de 'Kimbilir ne yaptında bu dayağı hakettin' deniyordu. Bu nedenle şiddete maruz kalan kadınlar yasal işlem olmadığı için mecburen susuyordu. Ancak biz devletimizin tüm kurumlarıyla bunun üzerine gittik ve kayıt altına almaya başladık. Davalar açıldı, cezalar gelmeye başladı. Avusturyalı yetkiliere de sordum. 1998 yılında 168 vakka varmış şu anda 3800?e çıkmış. Yani bu ülkede de insanlar bilinçlendikçe şikayetler artmış." şeklinde cevap verdi. Kadınlara karşı şiddeti önlemek amacıyla aldıkları tedbirleri de anlatan Şahin , son 10 ayda 20 tane Kadın Koruma Evi açtıklarını belirterek 700 olan kapasiteyi de 1000?e çıkarttıklarını söyledi.

BEKİR BOZDAĞ VİYANA'YA GELİYOR

Avusturya'da yaşayan Türk vatandaşlarını çok önemsediklerini ifade eden Bakan Şahin, "Sizlerle bir arada olmak çok güzel. Bu ay içerisinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bey de Viyana'ya gelecek. Sayın Bozdağ yurtdışında yaşayan Türkler'den sorumlu olduğu için sorunlarınızı birlikte daha detaylı masaya yatırma şansını bulacaksınız" dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın 22 Aralık 2012 tarihinde Viyana'ya geleceği öğrenildi.

Bakan Şahin, daha sonra Avusturya Çalışma, Sosyal İşler ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Rudolf Hundstorfer ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşmenin sonunda açıklama yapılmadı.

Resmi temaslarını Cuma günü de sürdürecek olan Bakan Şahin, Avusturya Kadından ve Kamu Çalışanlarından Sorumlu Bakan Gabriele Heinisch-Hosek ve Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanı Reinhold Mitterlehner ile görüşmesi bekleniyor.