BIST 10.007
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,39
HABER /  GÜNCEL

Özal'ın ölümündeki soru işaretleri

Başsavcılık merakla beklenen Turgut Özal raporunu açıkladı. Dönemin sağlık bakanı Halil Şıvgın ise raporu yanlış buldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başsavcılık, Adli Tıp'ın Turgut Özal ile ilgili raporunu açıkladı. Rapora göre Özal'ın ölüm sebebi kesin olarak tespit edilemedi.

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın Samanyolu Haber'e yaptığı açıklamada başa dönülerek yeni ve sağlıklı araştırma yapılması gerektiğini açıkladı.

İşte Şıvgın'ın yaptığı açıklamalar;

Rapora göre kafalar karıştı. Daha önce kalp krizinden öldüğü söylendi şimdi soruşturma devam edilecek denildi. Kapsamlı araştırma yapılmıştır ama ölümü üzerindeki perde kalkmamıştır.

ÖZAL'IN ÖLÜMÜNÜ AYDINLATMAK TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ AYDINLATMAKTIR

Turgut Özal'ın ölümünde ihmaller var. Eğer kriz geçirdiyse doktor yok, ambulans niye yok. Bir kişi kriz geçiriyorsa en yakın hastaneye götürülür. Burada en uzak hastane seçilmiş. Hep zehirlenmeye odaklanıldı.

Demek ki Özal'ın ölümünü araştırmaya yeniden başlayacağız. Başa döndük sağlıklı sonucu bulmak için elden gelen geyretin gösterileceğini umuyorum. Ben sayın savcımızın kapsamlı bir araştırma yaparak kamuoyuna sağlıklı bir açıklama yapılacağını dünüyorum.
Özalın ölümünü aydınlatmak Türkiye'nin geleceğini aydınlatmaktır.

BU RAPOR KAFAMDAKİ SORULARIN HİÇBİRİNİ SİLMEDİ

Turgut Özal'ın yol arkadaşı Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli Samanyolu Haber'de Adli Tıp raporunu değerlendirdi.

Pakdemirli, 'Bu rapor kafamdaki soruların hiçbirini silmedi' dedi.

İşte Pakdemirli'nin açıklamaları;

Bu rapor kafamdaki soruların hiçbirini silmedi. Heralde soruşturmaya devam edilecek.

Bu sonucu Adli Tıp Kurmuna ben yakıştıramadım. Önce belli zehirler var denildi. Adli Tıp Kurumu zehirl bulunmuştur ama zehirden ölmedi dedi. Kalp krizinden de ölmedi dedi. Bu soru işaretlerini aydınlatılmadı.
Bundan sonra sanırım savcı hangi zehir öldürür diye farklı kurumlardan bilgi isteyecek.Adli Tıp Kurumu bazı saptamaları yapmalıydı.Şimdi bunu savcılık şimdi başka kurumlardan isteyerek yapacaktır.