BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  POLİTİKA

Masum Türker kasetin arkasına baktı

DSP Genel Başkanı Masum Türker kasetlerle hükümete yüklendi. Kasetlerin arkasındaki yapılanmayı açıkladı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Masum Türker, Türkiye'de AKP'nin oluşturduğu yeni bir derin devlet olduğunu iddia etti. Türker göre amaç milliletçi ve ulusalcıların hedefte olduğunu ileri sürdü.

Türker, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Çanakkale'de, Akol Otelde düzenlediği basın toplantısında, kaset olaylarını Türkiye için fevkalade tehlikeli bulduklarını söyledi.

Bu derin devletin, yalnız Türkiye'nin içinde oluşmuş, Türkiye'deki güçlerle değil, uluslararası güçlerin de amacını gerçekleştirebilecek yapıda olduğunu ileri süren Türker, ''Özellikle Türkiye'de ulusalcı, milliyetçi çizgide duran her kesimi tasfiye etmeye yöneliktir. CHP'nin içindeki Atatürk milliyetçiliğini tasfiye eden bir duruşa kimse ses çıkartamıyor. 'Bu ülkeyi kuran partiyiz' diyorlardı. Bu konuda tamamen değişime herkes seyirci. Kasetlerin oluşumu da budur. Bu konuda ilk kişiler görevden alındığı gün MHP'lilere seslendim, 'sarı öküzün başını verme, tüm öküzler gider, sürülerde bu böyledir' dedim. İlkinde ve ikincisinde gidin dedi, üçüncüde gidin demeden insanlar ayrıldı'' diye konuştu.

Türker, yaşanan kaset olaylarının Türkiye'de artık hayatın tamamen dokunulur hale geldiği, belirli bir mekanizmanın yönetimine girdiğini gösterdiğine işaret etti. Bunun çok organize, örgütlü, kendi kendini besleyen bir mekanizma olduğunu anlatan Türker, şunları kaydetti:

''Bu kasetlerin, Türk siyasetini etkilediği bir gerçektir. Önce CHP'deki yapıları etkiledi, şimdi MHP'yi etkiliyor. Türkiye'de ileride kimi etkileyeceği belli olmaz. Başbakan da üstü örtülü bir itirafta bulundu 'bana da şantaj yapmışlardı' dedi. Demek ki Başbakan ile ilgili kaset var ya da başkalarıyla ilgili kaset var. Bu herkes için söz konusudur, herkes için tehdittir. Bu nedenle bu tehdidin bence gündemden uzaklaştırılıp, kaseti çekenlerin kim olduğunun ortaya çıkartılması gerekir. Suç olan şey, yalnız kasetlerin içeriğindeki kabul edilmeyecek oluşumlar değil, kasetin arkasında olanlar da çok önemlidir. Bizim bakışımız bunların siyaseti etkileyecek hale gelmesinden dolayı çok büyük bir zarara neden olacağıdır.''