BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  GÜNCEL

Polis ekibine bombalı saldırı

Adana'da okul önünde polis ekiplerinin geçişi sırasında atılan el yapımı bomba büyük paniğe neden oldu.

Abone ol

Adana'da ilköğretim okulunun 20 metre uzağında, parça tesirli el yapımı bomba patladı. Okulun çevresinde öğrencilerin dağılımını kontrol etmekle görevli polis ekiplerinin geçişi sırasında patlayan bomba, öğrenciler arasında panik yaşatırken, olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Uçak Mahallesi'nde bulunan Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu'nun öğrenci dağılımını kontrolle görevli polislerin geçişi sırasında, ara sokaklardan çıkan bir grup genç ekip otomobiline doğru bomba attı. Öğrencilerin okuldan dağılmasına 10 dakika kala meydana gelen patlama öğrenciler arasında paniğe neden oldu. Büyük gürültüyle patlayan bombayı son anda fark eden ekipteki polislerin dikkati sonucu ölen ya da yaralanan olmadı. Patlama ardından ara sokaklara giren grup izlerini kaybettirdi.

Patlamadan sonra sevk edilen gelen Bomba İmha ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bombanın maytap adı verilen patlayıcının barutunun bir araya getirilmesiyle hazırlandığını tespit etti. Plastik boru içerisine yerleştirilen patlayıcı etkisini artırmayı amaçlayan saldırganların içine de çivi doldurulduğu anlaşıldı. Olaydan sonra polis ekipleri çevrede saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.