BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.390,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan TS'ye bordo-mavi jest

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün şampiyonluk yarışında geriye düşen Trabzonspor'a bugün bordo kravat ve mavi gömlek giyerek jest yaptı

Abone ol

İNTERNETHABER- Sıkı bir Fenerbahçe taraftarı olmasıyla tanınan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, takımının şampiyonluğunu kutlarken ligin ikincisi olan Trabzonspor'u da unutmadı.

Bugün kameraların karşısına mavi gömlek ve bordo kravatla çıkan Erdoğan, gazetecilerin "Trabzonspor'a bir jest mi?" sorusuna "Nasıl arzu ederseniz" yanıtını verdi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda etkisi olduğu iddia edilen ve hakimleri etkilediği yönündeki eleştirileni hedefine oturtulan Erdoğan, hakkındaki iddiaları sert bir dille yalanladı.

Şampiyonluk yarışını siyasi bir kampanyaya dönüştürmenin yanlış olduğunu söyleyen Erdoğan, "Trabzon'a verdiğim önem ortadadır" dedi.

AK Parti hükümetinin Trabzon'a ayrı bir önem verdiğinin de altını çizen Erdoğan, Trabzon'a yapılan yatırımları örnek gösterdi.

"Siyasi kampanyaya dönüştürmek çok yanlış. Trabzon'a verdiğim önem ortadadır. Biz Trabzon'u Universiade benzeri oyunlar için hazırladık. Şimdi yapacağımız Akyazı'daki stadla birlikte Trabzon adeta sporun ve futbolun önemli hareket merkezlerinden biri olacak. Trabzon'a bu kadar fazla önem veren bir Başbakan'a böyle ithamlarda bulunmak yanlıştır. Yapılan yanlışlar elbette olmuştur ancak bu yanlışların sorumlusu olarak Başbakan'ı hedef tahtasına oturmak doğru değildir."

Erdoğan, bugün giydiği mavi gömlek ve bordo kravatın Trabzonspor'a bir jest olduğu yönündeki soruya ise "Nasıl arzu ederseneniz" yanıtını verdi.