BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.383,69
HABER /  DÜNYA

Pakistan'da askeri üsse saldırı

Pakistan'daki askeri üsse düzenlenen terörist saldırıda çatışma halen sürüyor.

Abone ol

Pakistan'da bir askeri üsse yönelik gerçekleştirilen silahlı terör saldırılarında 4 kişinin öldüğü, çatışmaların devam ettiği ve ambarlarda bulunan uçakların da alev aldığı bildirildi.

İngiliz BBC televizyonu,15-20 kişi oldukları tahmin edilen silahlı teröristlerin, ülkenin Karati kentindeki Mehran Askeri üssündeki Deniz Kuvvetleri Havacılık Ambarlarına silahlı saldırıda bulunduğunu, çatışmalar sırasında çok sayıda patlamanın meydana geldiğini ve üsteki ambarlarda bulunan uçaklarında alev aldığını duyurdu.

Üst düzey polis görevlisi Tahir Naveed, Mehran üssünde askeri personel ile teröristler arasındaki silahlı çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

ASKERLERİ REHİN ALINDI

Saldırının meydana geldiği bölgede bulunan Pakistanlı gazeteci Sharmeen Obaid Chinoy, silah selerinin yükseldiği askeri hava üssünde çok sayıda büyük patlamanın meydana geldiğini bildirdi.

Chinoy, üste sızmayı başaran 10 kadar silahlı teröristin, üs personelini rehin almış olabileceğini öne sürdü. Pakistan hükümet yetkilileri de saldırının teröristler tarafından gerçekleştirildiğini doğrularken, Pakistan Başbakanı Yusuf Gilani, askeri üsse yapılan terör saldırılarını kınadı.

Silahlı teröristlerin, askeri üsse güvenlik zafiyeti olduğu belirtilen Pakistan Havacılık Müzesi'nden sızdıkları sanılıyor.