BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL

Güç arttıkça aldatma artıyor

"Psychological Science" adlı bilim dergisinde yayımlanan bir araştırma kadınlar ve erkekler ile ilgili ilginç bir sonucu ortaya koydu

Abone ol

"Psychological Science" adlı bilim dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre; erkek ve kadınlar işlerinde yükseldikçe ve güçleri arttıkça eşlerini aldatma olasılıkları da artıyor

IMF'in eski başkanı Dominique Strauss-Kahn, eski California valisi ve ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger gibi isimlerin adlarının son günlerde seks skandallarına karışmasıyla, güçlü ve ünlü erkeklerin sekse karşı zaaflarının nedenleri tartışılmaya başlandı. Ünlü ve güçlü erkeklerin sekse karşı zaafları bulunduğunu kabul eden, bunun hem fiziksel hem de toplumsal nedenleri olduğunu belirten psikologlar nedenleri şöyle açıklıyor:

- Uluslararası "Psychological Science" adlı bilim dergisinde yayınlanan araştırma erkek ve kadınların işlerinde yükseldikçe ve güçleri arttıkça aldatma olasılıklarının da arttığını gösterdi. Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları şöhret ve gücün seksin daha ulaşılabilir hale gelmesini sağlayarak sosyal baskıları azaltıp sapkınlığı artırdığını söylüyor. Araştırmada gücün özgüveni de artırdığı görüldü.

- Psikolog Mark Held, insanın doğası gereği etrafında ne kadar imkanı varsa bunlardan yararlanmaya çalıştığını, güç ve şöhrete sahip olan erkekler için seksin daha kolay ulaşılabilir hale gelmesiyle, bu "imkanı" da değerlendirdiklerini söyledi.

- 'Erkekler Mars'tan, Kadınlar Venüs'ten' kitabının yazarı Dr. John Gray, güçlü erkeklerin daha fazla testosteron hormonu salgıladıklarını, ellerinin altındaki kaynakların hepsini tükettikten sonra farklı heyecan arayışlarına yöneldiklerini söyledi.

'Hormonlar yüzünden'
- Gray'e göre; uzun süreli evliliklerde insanların birbirine bağlanması ile vücudun salgıladığı aşk hormonu olarak bilinen 'oksitosin'in kadında stres seviyesini düşürürken, erkekte artırıyor. Erkeklerin bu stresten kurtulabilmek için risk arayışına giriyor.
- Narsist eğilimleri bulunan bu kişiler, sıradan kuralların kendileri için geçerli olmadığını düşünüyor. Kötü bir şey dahi yapsalar etraflarında pis işlerini temizleyen birileri mutlaka bulunuyor.
- Kadınların başlarına gelenleri, gelecek tepkilerden korktukları için açıklamamaları bu insanların cezalandırılmayacakları yönündeki düşüncelerini güçlendiriyor ve cesaretlendiriyor.

200 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

Evlilik dışı ilişkisi ve çocuğu olduğu için karısı Maria Shriver'ın boşama kararı aldığı Arnold Schwarzenegger'in davasının 400 milyon dolarlık (632 milyon TL) bir dava olabileceği açıklandı.

Katolik olduğu için boşanmaya sıcak bakmamasına rağmen sonunda bu noktaya gelen Shriver, Angelina Jolie ve Britney Spears gibi ünlülerin de avukatlığını yapan Laura Wesser'le anlaştı. İngiliz Times Gazetesi'ndeki habere göre Shriver-Schwarzenegger çifti evlenmeden önce evlilik anlaşması yaptı ve 200 ila 400 milyon dolar (316 ila 632milyon TL) arasında servetleri bulunuyor. California yasalarına göre sözleşme olmayan evliliklerde çiftin serveti boşanmada eşit olarak paylaştırılıyor. Buna göre eski ABD Başkanı John Kennedy'nin yeğeni olan Shriver, 100 ila 200 milyon dolar (158 milyon ila 316milyon TL) arasında paranın sahibi olacak.