BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'ten iktidara proje tarifi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın hedefinde sadece AK Parti değil diğer muhalefet partileri de vardı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Çılgın projelere değil, aklı başında, makul, ülkenin problemlerini çözücü projelere ihtiyaç var'' dedi.

Kamalak, partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran'daki seçimde milletin sadece milletvekillerini değil, ''gideceği yönü de seçeceğini'' söyledi.

Partisinin programlarını, mesajlarını millete gerektiği kadar iletemediklerini ifade eden Kamalak, şöyle konuştu:

''İletebilsek başka partilere tek oy bile gitmemesi gerek. İşçiye, memura, emekliye 'halinizden memnun musunuz?' diye soruyorum, 'hayır' diyorlar. Ulusal basın bize hukuku ihlal etme pahasına yer vermiyor. Anayasa'nın 10. maddesine göre herkes kanun karşısında eşittir. Tüzel kişiler de bu kanunun içine girer. Buna rağmen devletin resmi televizyonları bile seçimlere sanki 3 parti giriyormuş gibi haber geçiyor. İktidar partisinin mitinglerini doğrudan veriyor. Medya iktidarın kontrolü ya da tehdidi altında.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''çılgın proje'' açıkladığını hatırlatan Kamalak, ''Çılgın projelere değil, aklı başında, makul, ülkenin problemlerini çözücü projelere ihtiyaç olduğunu'' savundu.

Kamalak, partisinin yönünün diğer partilerden farklı olduğunu dile getirerek, ''Tüm partiler, 'AB' diyor. 52 yıldır kapıda uşak gibi hazır ol vaziyetinde bekletiyorlar. Başı çeken Fransa, Türkiye'yi soykırımla suçluyor. Buradan bize hayır gelir mi? İslam birliğini kurmamız gerekiyor'' dedi.

Sağ parti liderlerinin ''oylar bölünmesin, yoksa CHP iktidara gelir'' dediğini belirten Kamalak, ''Biz o CHP ile 1974'te Türkiye Cumhuriyeti'nin en şanlı işini, Kıbrıs Barış Harekatı'nı yaptık. Milli Selamet Partisi meclise girmemiş olsa o barış harekatı yapılamazdı. Daha önce iki defa denediler, gemiler Akdeniz'den döndü'' diye konuştu.

Kamalak, Milli Görüş iktidarında ''sömürü havuzunu kıstıklarını'', sömürüye alışmış belli çevrelerin 28 Şubat sürecini başlattığını savunarak, iktidara gelmeleri halinde maaşlara yüzde 50 zam yapacaklarını, asgari ücretten vergi, üniversite öğrencilerinden harç alınmayacağını, herkesin sağlık güvencesi olacağını kaydetti.

''12 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE KUR'AN YASAK KİTAP''

Kamalak, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak camilerde açılan yaz Kur'an kurslarına katılabilmek için ilköğretim 5. sınıfı bitirme şartı aranmasına da değinerek, ''12 yaşını bitirmemiş çocuklar için bu ülkede Kur'an yasak kitap. 12 yaşından küçükler her türlü kursa gidebilir, ama Kur'an kursuna gidemiyor. Bu yasağı kaldırmamız lazım. Bunu taahhüt ediyoruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 hedeflerini açıkladığını, ancak kendisinin son seçim dönemi olduğunu da söylediğini anlatan Kamalak, ''2023'te Başbakan yok. Kim yürütecek o projeleri? Kendisiyle çelişiyor. 'Cumhurbaşkanı olacak' derseniz, cumhurbaşkanı anayasaya göre bağımsız'' diye konuştu.