BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  DÜNYA

Masamızda farklı renklere boyanmış Türkiye haritaları yok

Başbakan Erdoğan, “Bizi bölücü olmakta suçlayanlar, aslında kendi zihinlerinde Türkiye’yi bölmüş, Türkiye’nin bir bölümünü zihinlerinden, gö...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, “Bizi bölücü olmakta suçlayanlar, aslında kendi zihinlerinde Türkiye’yi bölmüş, Türkiye’nin bir bölümünü zihinlerinden, gönüllerinden çıkarmış durumdalar. Bizim zihinlerimizde masamızın üzerinde farklı renklere boyanmış Türkiye haritaları yok” dedi.
Erdoğan, Trabzon’da toplu açılış törenine katıldı. Burada halka hitap eden Erdoğan, çözüm sürecini eleştiren muhalefete tepki göstererek, “7 bölgede 81 vilayette varız. Ama onlar yoklar. Bizi bölücü olmakta suçlayanlar aslında kendi zihinlerinde Türkiye’yi bölmüş, Türkiye’nin bir bölümünü zihinlerinden, gönüllerinden çıkarmış durumdalar. Bizim zihinlerimizde bizim kalbimizde bizim masamızın üzerinde farklı renklere boyanmış Türkiye haritaları yok. Hesaplaşmanın değil 76 milyon helalleşmenin peşindeyiz” diye konuştu.

“UZAYA MEKİK GÖNDERDİLER DE BAŞÖRTÜSÜNÜN UCUNA MI TAKILDI”
Yıllarca başörtülülerin bazı alanlara alınmadığını hatırlatan Erdoğan, “Üniversitelerde başörtülüler var, kamuda var, Meclis’te var. Ne oldu, Türkiye bölündü mü. Türkiye bölünmedi, Türkiye daha büyük kardeş oldu.Türkiye susadığı özlediği özgürlüğe kavuştu. Biz türkülerden korkacak kadar, kıyafetlerden, kelimelerden, kavramlardan korkacak kadar küçük bir devlet, küçük bir millet değiliz. Başörtüsü ‘gericilik’ dediler. Soruyorum sizlere; bunlar uzaya mekik gönderdiler de başörtüsünün ucuna mı takıldı? Hızlı tren yaptılar da başörtüsü treni raydan mı çıkardı? Marmaray inşa ettiler de başörtüsü tüneli mi tıkadı?” dedi.
(İHA)