BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan CHP’ye bayrak göndermesi

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır’a yaptığı ziyarete hatırlatarak “Diyarbakır’da ne söylediysek Trabzon’da da onu söylüyoru...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır’a yaptığı ziyarete hatırlatarak “Diyarbakır’da ne söylediysek Trabzon’da da onu söylüyoruz. Altını çizerek ifade ediyorum, İzmir’de Türk bayrağını sallayıp Hakkari’de bayrağından utanan partilerden de olmadık” dedi.
Her zaman yaptığı tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusunu Trabzon’da da yineleyen Başbakan Erdoğan “Bu millet kavramının içinde Türkü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i Abhazı, Romanı, Boşnağı var. Türkiye’de ne kadar etnik unsur varsa bu anayasal anlamda Türk miletinin içinde hepsi var. Bunu anlamak istemeyenler olabilir. Biz burada bu ülkenin çoğunluğu ile hem fikiriz. Biz ırkçı bir parti değiliz. Irkçı partilerin hali ortada. Biz milletin tamamını kucaklıyoruz. 76 milyon biriz, kardeşiz diyoruz. Hep birlikte Türkiyeyiz diyoruz. Bizim farkımız bu. Diyarbakır’da nasıl bir kardeşliğin dili ile nasıl bir muhabbetin dile ile konuştuysak bugün burada aynı dille konuşuyoruz. Sivas’ın doğusuna geçemeyenlerden değiliz, bu tabela partilerinden değiliz. Tüm teşkilatımız Trabzon’da nasıl çalışıyorsa Diyarbakır’da, Hakkari’de de öyle çalışıyor. Tehditlere rağmen, yakıp yıkmalarına rağmen, il başkanlarımızı kaçırmalarına, şehit etmelerine rağmen yılmıyoruz, usanmıyoruz. Orada da ayakta duruyoruz. 11 yıl boyunca seslendim; ‘Siz de gidin dedim. Ama ne MHP ne CHP gidebildi mi ? Gitmezler, gidemezler onlara siyaset yapmak rahat zeminde olacak. Doğuda yoklar, 787 bin kilometrekarenin tamamında varız. Bizim hiç kimseden korkumuz yok. Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok” diye konuştu.

“BİZ HESAPLAŞMANIN DEĞİL 76 MİLYONLA BİR OLMANIN NİYETİNDEYİZ”
İkindi ezanı nedeniyle konuşmasına ara veren Erdoğan, ezanın bitmesinin ardından konuşmasına kaldığı yerden devam ederek “Biz hesaplaşmanın değil 76 milyonla bir olmanın niyetindeyiz. 1918 yılına kadar 2 yıl boyuna Trabzon işgal altında kaldı. Trabzon o 2 yıl içinde ağır zulümler gördü. 29 Ekim 1923’de hükümet kurulduğunda Gazi Mustafa Kemal yeni bir sayfa açtı. Anadolu’yu işgal eden ‘Fransızlar’a, İtalyanlar’a Ruslar’a küselim’ demedi. Biz de dün akşam Rusya’dan buraya geldi. San Petersburg’da Putin ile Türkiye Rusya İş Konseyi’nin 4. Toplantısı’nı gerçekleştirdik. 35 milyar dolarlık ticaret hacmimizi var. Geldiğimizde adeta yok olma noktasındaydı. Hedefimiz 2023 yılında Rusya ile ticaret hacmimizin 100 milyar dolara ulaşması. Her yıl 12 milyar dolarlık doğalgaz alıyoruz, 4 milyon turist Türkiye’ye geliyor. Uluslararası ilişkilerde hassas olmamız gerekiyor. Uluslararası ilişkilerde geçmişin acıları üzerine gelecek kurulamaz. Ülkenin çıkarlarına, milletin çıkarlarına, bölgenin çıkarlarına, bakarsınız. Barışa demokrasiye dayanışmaya bakar ona göre hareket edersiniz. Bizimle dost olanlar dost oluruz. Zaman zaman ayrılık küslük olabilir daha sonra bunlar tamir edilebilir” şeklinde konuştu.
Komşularımızla iyi ilişkiler içinde bulunduklarını belirten Erdoğan “Büyük devletten bahsediyoruz. Büyük devlet; hatalarıyla değil, gelecek vizyonuyla hareket eden devlettir. Gövdesinden korkan,, sanatçısından korkan büyük devlet olamaz. Mazluma sahip çıkmayan devlet büyük devlet olamaz. Kendi vatandaşından korkan büyük devlet olamaz. ‘Aman bu reformu yapmayın, bölünürüz. Aman adımı atmayın, parçalanırız. Aman şunu söylemeyin, dağılırız.’ Korkaklar zafer anıtı dikemezler, korkaklar ileri gidemezler. Korkaklar ülkeleri büyütemez, milletlerine itibar kazandıramazlar. Kardeşlerim bizler korkarak büyümedik. Bizler korkanlardan olmadık. Bize hakaret eden bize seviyesizce hakaret edenler Ankara’nın dışına çıkamadı” ifadelerini kullandı.
(İHA)