BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Yüz binler tayfundan kaçıyor

Hindistan’ın güney doğusunda etkili olan Helen tayfunu nedeniyle yüz binlerce kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği bildirildi.<br/>Ulu...

Abone ol

Hindistan’ın güney doğusunda etkili olan Helen tayfunu nedeniyle yüz binlerce kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği bildirildi.
Ulusal Afet Yönetimi, kasırga ile birlikte etkili olan yoğun yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısının 18’e yükseldiğini bildirildi. Bir yetkili, son olarak kasırganın devirdiği ağaçlar altında kalan 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yetkililer Andhra Pradeş’te tayfunun izleyeceği güzergah üzerinde bulunan yüzb inlerce kişinin tahliye edildiğini belirterek, "400 bin kişinin daha tahliye edilmesi planlanıyor" dedi.
Ulusal Afet Yönetimi’nden bir yetkili, "Saatte hızı 70 kilometreyi aşan rüzgarlarla birlikte gelen yağmur, ağırlıklı olarak tarım arazilerinin bulunduğu bölgede etkili olmaya başladı. Önümüzdeki 12 saat içinde Andhra Pradeş açıklarında deniz oldukça dalgalı olacak" diye konuştu.
Eyalet yetkilileri, toplamda 20 kurtarma ekibi oluşturduklarını belirterek, oluşması muhtemel aksaklıklara karşı tedbirlerin alındığını söyledi.
(İHA)