BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  DÜNYA

PYD'nin Esed rejimiyle füze ittifakı

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin Esed rejimiyle çarpıcı ittifakı Jandarma raporuna yansıdı.

Abone ol

SURİYE lideri Beşar Esed PKK'nın Suriye'deki örgütü PYD'ye 200 güdümlü füze verdi. Jandarma raporundan alınan rapora göre 5 tank ve 10 obüs de TIR’larla Rasulayn’a ulaştırıldı. 

Bugün sinin haberine göre, Jandarma Genel Komutanlığı, Suriye’de yaşanan çatışmalarla ilgili çarpıcı bilgiler içeren bir rapor hazırladı. Devletin zirvesine sunulan raporda, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin Beşşar Esed’le ittifakı gözler önüne serildi. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin hemen karşısında bulunan Rasulayn’ı muhaliflerin elinden almak isteyen Esed’in PYD’ye askeri yardımı raporda anlatıldı.
 

PKK’LI TERÖRİST TAKVİYESİ

Rapora göre, PYD’nin silahlı kanadının lideri Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Derik bölgesindeki kampını Amude’ye taşıdı. Ardından 3 bin PKK’lı terörist Rasulayn’a getirildi. Böylece Rasulayn’daki PKK’lı sayısı 3 bin 800’e yükseldi. PYD’nin silahlı güçlerinin bölgedeki toplam sayısı 6 bin 300’e ulaştı.
 

RUS YAPIMI MÜHİMMAT

Esed’in PYD’ye gönderdiği mühimmat yardımı da rapora girdi. Esed PYD’ye 5 adet Rus yapımı tank ve 10 adet obüs verdi. Tank ve obüsler Deyr Ez Zor bölgesinden TIR’larla Rasulayn’a getirildi. Bu sevkiyattan bir hafta önce İran üzerinden Kamışlı’ya çok sayıda uçakla mühimmat nakledildi.

Raporda, “Çok sayıda Rus uçağı Kamışlı’ya indi. Esed’in organizesinde Rus uçakları ile taşınan mühimmat arasında 220 adet ısıya duyarlı yerden havaya güdümlü füzeler var” denildi. Raporda, terör örgütü PKK’nın sahip olduğu Rus yapımı tanklar ve güdümlü füzelerle ilerleyen süreçte ‘ciddi bir tehdit’ oluşturacağı değerlendirildi.
 

REJİM GENERALİ PYD KAMPINDA

Esed, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) karşı yapılacak saldırıları koordine etmek üzere rejim ordusunun generallerinden Adnan Cemil Hairbek’i de Rasulayn’a gönderdi. Esed’in gözde generallerinden olduğu belirtilen Hairbek’in Ferhat Abdi Şahin’le birlikte ÖSO’ya yönelik saldırıları planladığı ifade edildi.
 

TÜRKİYE SINIRINA PYD BAYRAĞI

ÖSO bayrağı geçtiğimiz temmuz ayında indirilerek Türkiye sınırına 100 metre uzaklıktaki Rasulayn’a PYD bayrağı asılmıştı. Ardından bölgede El Nusra Cephesi ile PYD’nin çatışmaları başlamış ve güç dengeleri değişmişti. Esed’in her düzeyde verdiği destek sayesinde PYD güçleri Rasulayn’ı geri aldı. PYD bayrağı ilçeye yeniden asıldı.