BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türk Tiyatrosu'nun acı kaybı

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Tuncay Özinel zatüree teşhisiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Abone ol

Türk tiyatrosu bir çınarını daha kaybetti. Geçtiğimiz günlerde Nejat Uygur'un ölüm haberinin ardından şimdide Tuncay Özinel'in acı haberi geldi. Ünlü tiyatrocu zatüree teşhisiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Son nefesine kadar tiyatro için çalışan Özinel’in Pazartesi günü toprağa verileceği öğrenildi. Tuncay Özinel 71 yaşındaydı. 


TUNCAY ÖZİNEL KİMDİR? 

Ava Giden Avlanır, Aman Karım Duymasın, Parayla Değil Sırayla gibi yapımların da aralarında bulunduğu bir çok sinema filminde rol alan Tuncay Özinel son olarak Cem Yılmaz'ın yapımını üstlendiği Yahşi Batı filmi için kamera karşısına geçmişti.

Acı haberi alan Cem Yılmaz'ın abisi Can Yılmaz Twitter sayfasına "Yahşi Batı'da beraber çalışma şansı bulduğumuz, tiyatro aşığı abimiz Tuncay Özinel vefat etti, Allah rahmet eylesin." notunu düştü.

Tuncay Özinel'in son anlarında yanında olan yakın dostu Ali Poyrazoğlu da duyduğu acıyı Twitter'a yazdığı "Canım kardeşim,tiyatro savaşçısı TUNCAY ÖZİNEL de Göçmüş Oyuncular Bahçesine yola çıktı. Tuncay seni içime gömdüm." sözleriyle dile getirdi.