BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Gül’den yeni anayasa ve Mısır açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır’ın Türkiye’ye yönelik diplomatik tepkisi ve yeni anayasa yapımında yaşanan sorunlara değindi.<br/>Cumhurba...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır’ın Türkiye’ye yönelik diplomatik tepkisi ve yeni anayasa yapımında yaşanan sorunlara değindi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Giresun Valiliğini ziyaret etti. Yeni anayasa yapımında yaşanan sorunlarla ilgili soruyu yanıtlayan Gül, “Doğrusu bir fırsat tabii kaçıyor. Aslında çok gecikilmiş oldu aslında. Geçen mecliste de bu mecliste de bu anayasa yapılabilir. Bütün siyasi partilerin arzusu var. Aslında ben temel konularda siyasi partilerin çok ayrı düştüğü kanaatinde de değilim. Ama maalesef gerçekleşemedi. Artık hayırlısı diyeceğiz” dedi.

MISIR’IN TAVRI
Cumhurbaşkanı Gül’e, Mısır’ın Türkiye’yle diplomatik ilişkilerinin derecesini düşürme kararı alması ve Türk büyükelçiden ülkeyi terk etmesini istemesi de soruldu. Gül, “Mısır’da olanlara çok üzüldük, orada olağanüstü bir durum var. Mısır’ın da bir an önce demokrasiye kavuşmasını temenni ederiz" diye konuştu.
(İHA)