BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,97
ALTIN 2.450,13
HABER /  DÜNYA

’Tam Gün’ Meclis’e geliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Tam Gün” yasasının komisyonda kabul edildiğini hatırlatarak, “İnşallah önümüzdeki hafta tam gün yasamız g...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Tam Gün” yasasının komisyonda kabul edildiğini hatırlatarak, “İnşallah önümüzdeki hafta tam gün yasamız genel kurula gelecek. Komisyondan geçen şekliyle bütün tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesindeki öğretim üyelerimiz tam gün mesailerini kendi kurumlarında yapacaklar. Saat 17.00’den sonra alternatifleri olacak” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, Wow Otel’de düzenlenen “Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi”ne katıldı. Kongre sonrası Bakan Müezzinoğlu, basın mensuplarının komisyonda kabul edilen “Tam Gün” yasası ve sağlık turizminde elde edilen gelire ilişkin sorularını yanıtladı.
Bakan Müezzinoğlu, kamuoyunda "Tam Gün" tasarısı olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin komisyonda kabul edilmesine ilişkin, “Komisyondan geçti şu anda henüz genel kurula gelmedi. İnşallah önümüzdeki hafta tam gün yasamız genel kurula geçecek. Genel kuruldan sonra artık netleşmiş olacak” diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, “Şimdi komisyondan geçen şekliyle bir defa bütün tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesindeki öğretim üyelerimiz tam gün mesailerini kendi kurumlarında yapacaklar. Saat 17.00’den sonra iki alternatifleri olacak. Bunu YÖK ve Sağlık Bakanlığı’yla ortaklaşa belirleyeceğimiz kriterler çerçevesinde saat 17.00’den sonra hocalarımız kendi kurumlarında çalışarak mesai yapabilecekler. Yine YÖK ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler çerçevesinde o performansı yakalamış hocalarımızın bir kısmı da saat 5’ten sonra kurumsal yapıları olan yani hastanelerde saat 17.00’den sonra yine sözleşmelerini yine karşılıklı kurumsal sözleşmeyi yapacak ve o sözleşme çerçevesinde hocalarımız 17.00’den sonraki mesailerinde arzu edenler gerek kendi kurumunda gerekse diğer dışarıdaki özel kurumlarda çalışabilecekler” şeklinde konuştu.
(İHA)