BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  DÜNYA

Sahte bombacı yardım istedi

Başbakanlık Merkez Bina’da ’Üzerimde bomba var’ diyerek eylem gerçekleştiren ve korumalar tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alın...

Abone ol

Başbakanlık Merkez Bina’da ’Üzerimde bomba var’ diyerek eylem gerçekleştiren ve korumalar tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan Tuğrul B., duyduğu pişmanlığı ifade ederek, yaptığı ürünleri satabileceği bir yer istediğini söyledi.
Başbakanlık Merkez Bina’da ’Üzerimde bomba var’ diyerek eylem gerçekleştiren ve korumalar tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan Tuğrul B., serbest bırakılmasının ardından evinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Sözlerine pişman olduğunu belirterek başlayan Tuğrul B., “Ben bir şuurumu kaybettiğimden dolayı böyle bir işe kalkıştım. Oradaki polislerin profesyonelliği sayesinde şuanda hayattayım. Yaptığım işten bin pişman oldum” diye konuştu.

"DESTEK BEKLİYORUM"
Bu eylemi sıkıntılarının üst üste gelmesinden dolayı yaptığını anlatan Tuğrul B., el sanatlarıyla uğraştığını ve işleri bozulunca işini evde bir odada yapmak zorunda kaldığını, bir anlık bunalımla bu işe kalkıştığını söyledi. Gündemi böyle bir olayla meşgul ettiği için özür dileyen Tuğrul B., “Ben diyorum ki devletimizden ya da belediyeden bize bir yer imkanı verse, yaptığım işleri tanıtsak, zaten turistlere yönelik bir çalışma. İnşallah bir belediye başkanımızdan da destek bekliyorum” şeklinde konuştu.
Kendisini daha önceden ihbar ederek polislerin tedbir almasını sağlamak istediğini söyleyen Tuğrul B., bomba süsü verdiği anı anlatarak, kendisi gibi kredi kartı mağdurlarının sesini duyurmak istediğini kaydetti.

"AĞABEYİMİN TEK HATASI..."
Tuğrul B.’nin kardeşi Yakup B., ise olayı duyduğunda inanamadığını ve yaptığı eylemi doğru bulmadığını anlatarak, “Ağabeyimin tek hatası içine kapalı yapısından, dertlerini kimseyle paylaşmamasından. Emekli bir işçinin emeklerinin karşılığını alamaması çok zor. Geçim sıkıntısı herkesin başında. Son zamanlarda ürettiği malzemelerin pahalanması ve sattığında bir gelir elde edememesi bazı sıkıntılara yol açmış. Bundan sonra ağabeyim için belediyelerin kapılarını aşındıracağız, bir yer ayarlamaya çalışacağız. Ürettiğini kendisi satacak inşallah, geçimini sağlamaya devam edecek. Ağabeyimin amacı bu ürettiğini satacağı bir yer konusunda yardım rica ediyoruz. Onun dışında kendisi mazbut bir aile babasıdır” dedi.
(İHA)