BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  DÜNYA

Başbakan -Türküm- diyemiyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “Çocuklarımızın bir andı vardı, ’Türküm, doğruyum, çalışkanım’. Onu da...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “Çocuklarımızın bir andı vardı, ’Türküm, doğruyum, çalışkanım’. Onu da yasakladılar. Niye yasaklıyorsun? Türküm, doğruyum, çalışkanım demek ayıp mı? Hepimiz gurur duymalıyız. ’Türküm’ diyemiyor” dedi.
Kadirli ilçesinde öğretmenevi önünde toplanan partililere hitap eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP’nin Kadirli Belediye Başkan Adayının Aytun Gündeşlioğlu olduğunu açıkladı. Konuşmasında kadınlara seçme ve seçilme hakkını CHP’nin verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Son kurultayımızda bir değişiklik yaptık ve yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. Şundan emin olmanızı isterim; çok sayıda kadın CHP belediye başkan adayınız olacak. Çok sayıda da belediye meclis üyesi olacak. Madem ki bu ülkenin nüfusunun yarısı kadın, kadının da siyasette hakkı var. Bütün kadın kardeşlerimize sesleniyorum, sizin eviniz CHP’dir” diye konuştu.

SURİYE ELEŞTİRİSİ
Hükümetin dış politikasını eleştiren CHP lideri, “Niye biz Suriye ile savaşıyoruz? Neden buradan militanları Suriye’ye gönderiyoruz? Neden ’kardeşini öldür’ diyoruz? Biz hiçbir komşumuzla kavga etmek istemeyiz. Her komşumuzla barış içinde yaşamak isteriz” dedi.

ÇİFTÇİYE SÖZ
Nüfusun yüzde 50’sinin gençlerden oluştuğunu ama bunların çoğunun işsiz olduğunu söykeyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın çocukları işsiz mi? Kaçıncı gemiyi aldılar. Bizim iktidarımızda önce halkın zenginleşmesi öncelikli olacak. En pahalı mazot, en pahalı gübre bizde. Sonra o alın terinin karşılığını vermiyorsun. Bütün çiftçi kardeşlerim bilsin. Çiftçinin kullandığı mazotta, gübrede ÖTV, KDV olmayacak” ifadelerini kullandı.

ANDIMIZ TEPKİSİ
Öğrenci andının kaldırılmasını eleştiren CHP lideri, şöyle devam etti:
“Çocuklarımızın bir andı vardı, ’Türküm, doğruyum, çalışkanım’. Onu da yasakladılar. Niye yasaklıyorsun? Türküm, doğruyum, çalışkanım demek ayıp mı? Hepimiz gurur duymalıyız. ’Türküm’ diyemiyor. Çünkü ’ben Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanıyım’ diyemiyor. ’Doğruyum’ diyemiyor. ’Siyasete yırtık ayakkabıyla başladım’ diyor. Şimdi dünyanın en zengin başbakanlarından birisi. Siyasette zenginleşme olur mu? Siyaset, halka adanmışlıktır, halk için çalışmaktır. Siyaset, vatandaşın derdini çözmektir. Siyasetçinin cebini doldurması demek değildir."
(İHA)