BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Marmariste bale günleri

Marmaris'te bale beklenenden fazla ilgi gördü. 14 Haziran'da başlayan Bale Günleri devam ediyor.

Abone ol

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen ''Marmaris Ulusal Bale Günleri'' sanatseverlerle buluşmayı sürdürüyor.

Marmaris'te 14 Haziran tarihinde Çaykovski'nin Kuğu Gölü balesi ile başlayan gösteriler sanatseverlerin büyük ilgisini çekiyor. Gösteriler çerçevesinde Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları mitolojik anlamda tamamen Mersin yöresine ait olan ''Kraliçe Aba'' balesi ile sanatseverlerle buluştu. Marmaris Amfi Tiyatroda düzenlenen gösteri, dekorları ve sanatçıların başarılı performansları ile gerçek bir sanat şölenine dönüştü.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü F. Hakan Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür sanat etkinliklerinin uluslararası arenaya taşınması gerektiğini belirtti. ''Kraliçe Aba'' isimli eserin daha önce de Kıbrıs'ta sergilendiğini anımsatan Hakan Gürkan, şunları kaydetti: ''Sanatla turizm ayrılmaz bir bütündür. Gelecek yıllarda bu tür etkinliklerin uluslararası düzeyde yapılması en büyük dileğimizdir. Deniz ve turizm bizde. Önemli olan bunu dünyaya duyurabilmemiz. Yurt dışından ülkemize deniz, kumsal ve antik tiyatrolarda sanat eseri izlemek için gelenler olmalı. Bundan sonraki yıllarda bu tür etkinlikleri Marmaris'in dışına taşımamız gerekli. Bunu kullanarak Marmaris'in adını tüm dünyaya duyurabiliriz.''

KRALİÇE ABA
Hakan Gürkan, Kraliçe Aba eseri hakkında ise şu bilgilere yer verdi: ''Kraliçe Aba, Mersin yöresine ait mitolojik bir öykü. Her şeyiyle eserin Mersin yöresine ait olması bu esere farklı bir anlam yüklüyor. Koreografisi Shamail Teregulov'a it olan Kraliçe Aba yine Shamail Teregulov tarafından sahneye konmuş. Eğer Kraliçe Aba'ya dikkatli bakılırsa bütün tarihin gözler önüne serildiğini görebilirsiniz.'' Marmaris Ulusal Bale Günleri, 28 Haziran tarihinde Marmaris Amfi Tiyatro'da Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının oynayacağı ''Karışık Hisler'' isimli bale gösterimi ile sona erecek.