BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.399,94
HABER /  GÜNCEL

Marmaranın gizli cenneti

Tatil için çok uçaklara gitmeye gerek yok. Marmara Bölgesi'de o kadar çok gezilecek yer var ki.

Abone ol

Binlerce yıldır pekçok medeniyete ev sahipliği yapmış, imparatorlukların başkentleri olmuş kentleri barındıran Marmara Bölgesi açık hava müzesi gibi.
Her mevsim insanlara ayrı bir güzellik sunan Çanakkale içinden deniz geçen çoğrafyasıyla, topraklarının bereketiyle antik, doğal modern bir kent.

Antik dönemde 'Dardanelles' olarak anılan Çanakkale'nin 671 kilometrelik kıyı şeridi bulunuyor.

İŞTE SİZLERİ RAHATLATACAK MEKANLAR

[PAGE]

  



Kaz dağlarının bir bölününün yer aldığı Çanakkale'nin Bayramiç, ilçesindeki Ayazma bölgesi büynesinde eşsiz güzellikleri barındırıyor.

[PAGE]

  

Üst üste şelaleler ve göletleri ile seyri doyumsuz güzellikler sunan Kaz dağları doğa severlerin ilgisini çekiyor.

[PAGE]

  


Çanakkale'nin kıyı şeridine kurulu eski taş evlerle örülü köyler büyük ilgi görüyor. Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu'da yer alan Yeşilyurt köyü en çok ziyaret edilenler arasında bunuluyor.

[PAGE]

  

Çanakkale Savaşları'nda ecdadın destan yazdığı Gelibolu yarımadası, ziyaretçilerin uğrak yerlerinden. Şehitler abidesine gelen ziyaretçiler burada dua edip duygusal anlar yaşıyor.

[PAGE]

  



Çanakkale'de bulunan Assos antik kentinin hemen alt tarafında yer alan antik liman otel ve restorana dönüştürülen eski binalarıyla farklı bir görüntü sergiliyor. Yerli ve yabancı turistler bu otantik limana uğramadan kentten ayrılmıyor.

[PAGE]

  


Truva antik kenti, Çanakkale'ye gelenlerin uğramadan gitmemeleri gereken yerlerler biri. Ören yerine gelenler tahta atı gezip hatıra fotoğrafı çektiriyor

[PAGE]

  

Antik dönemde "Dardanelles" olarak anılan Çanakkale'nin 671 kilometrelik kıyı şeridi bulunuyor.

[PAGE]

  



Assos antik kenti Ayvacık ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Behramkale köyündeki antik kent. binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak mekanı oluyor.