BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.397,14
HABER /  GÜNCEL

120 ton kereste cayır cayır yandı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kereste deposunda çıkan yangında yaklaşık 120 ton kereste yandı.

Abone ol

İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için tonlarca su kullandı. Su sıktıkça alevlenen yangın, kepçenin keresteleri dağıtmasıyla kontrol altına alınabildi.

Olay yerine gelen acil servis görevlileri vatandaşlara ve görevlilere maske dağıttı. Vatandaşların yangın yerine girmesini önlemek amacıyla bölgeye Çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Yangın nedeniyle oluşan dumandan etkilenen vatandaşlara ambulansta oksijen verildi. Olay yerine gelen depo sahiplerinin yakınları fenalık geçirdi. Yangın, yakındaki camiye ve diğer depolara sıçramadan güçlükle söndürülebildi.

Ali Ersoy Mahallesi Keresteciler Sitesi 44 numaralı Aydemirler Kereste deposunda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Gece saat 23.30 sıralarında çıkan yangında, depodaki kereste, odun, talaş ve çıtalardan oluşan yaklaşık 120 ton malzeme yandı. Yangının büyümesiyle, odun depolarının bulunduğu siteleri yoğun duman kapladı. Vatandaşların ihbarı ile olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye yangını söndürmek amacıyla tonlarca su kullandı. İtfaiye ekiplerine su takviyesi yapmak amacıyla su tankeri yangın yerinde bekletildi. Su sıktıkça alevler yeniden parladı. Yangın suyla söndürülmeyince köpük kullanıldı. Ancak köpük de yeterli olmayınca, kerestelerin kepçe ile dağıtması sonucu ancak kontrol altına alınabildi. Yangın, diğer depolara sıçramadan yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından söndürülebildi.

Yangın yerinde dumandan etkilenenlerin olduğu görülünce vatandaşlara maske dağıtıldı. Yangın yerine giriş çıkışları kapatmak amacıyla çok sayıda çevik kuvvet ekibi tedbir aldı. Bu arada yangını duyarak olay yerine gelen depo sahiplerinin yakınları fenalık geçirdi. Fenalık geçirenlere acil servis görevlileri müdahale etti. Yangın yerine gitmek isteyen depo sahiplerinin yakınlarına çevik kuvvet ekipleri izin vermedi.