BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.420,44
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de polis aracının altına bomba yerleştirenler yakalandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'in mitinginde görevliydi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt mitingi için görevlendirilen polisin aracının altına mıknatıslı bomba yerleştiren 4 kişi yakalandı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir polis memurunun aracının altına yerleştirilen bomba düzeneği ile ilgili olarak 4 kişinin yakalandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Mardin Nusaybin ilçesinde bir polis memuruna ait aracın altına yerleştirilen Bomba Düzeneği ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; olayı gerçekleştirdiği belirlenen şahıslara yönelik bugün sabah saatlerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda A.D, S.D., Ş.A., A.A. isimli 4 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 3’ü ilk ifadesinde araç altına bomba düzeneğini yerleştirdiklerini itiraf etti" denildi. 

Olay

Geçtiğimiz cumartesi günü Mardin Nusaybin'de, Çevik Kuvvet Büro Amirliğindeki bazı polis memurları Erdoğan'ın Siirt programı için görevlendirilmişti. Siirt programında görevli polis memurlarından birinin özel aracının altına teröristler tarafından el yapımı patlayıcı yerleştirildiği tespit edilmişti.