BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,77
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de 3 dilde mevlit

Mardin Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık ve Dayanışma Derneği tarafından 3 dilde mevlit okutuldu.

Abone ol

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Mardin Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık ve Dayanışma Derneği (MARKÖYDER) tarafından Mardin'e bağlı Ortaköy beldesinde 3 dilde mevlit okutuldu.

7 din ve 7 dilin temsilcisi olan hoşgörüler diyarı Mardin'e bağlı Ortaköy beldesinde gerçekleştiren mevlitleri dinlemek için çevredeki köylerden gelen çok sayıda vatandaş camiye akın etti.

Ortaköy beldesinde bulunan camide organize edilen programda, mevlithanlar Kürtçe, Arapça ve Türkçe mevlit okudu. 3 dilde ilahilerin de okunduğu programda bölgedeki şiddetin sona ermesi ve barışın tesisi için dualar yapıldı.

Ortaköy beldesinde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Mardin Müftü Yardımcısı Mahsum Taşçı, MARKÖYDER’in düzenlemiş olduğu bu etkinliklerin bölge barışı ve Hz. Muhammed'e sevginin daha da pekişmesine vesile olacağını söyledi. Taşçı, ” İnsanlık tarihine baktığımızda, Peygamber Efendimiz'in hayatına, asrı saadete bir göz atılırsa, orada kardeşlik ve hukuk ile ilgili birçok örnek çıkıyor. Bu nedenle Mardin’de kardeşliğe birlik ve beraberliğe önem veriyoruz.”dedi

MARKÖYDER Başkanı İbrahim Bilgiç, Kutlu Doğum etkinliği kapsamında merkeze bağlı 23 köyde her gün bir köyde 3 dilde mevlit okuttuklarını söyledi. Özellikle bölgede yaşanan şiddetin sona ermesi ve barışın tesisi için hep birlikte dua edildiğini belirten Bilgiç, "Hangi dilden veya dinden olursa olsun insanlar kardeştir. Şiddet ve gözyaşı hiç kimseye fayda sağlamaz." şeklinde konuştu.