BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bir roman yazdı, polise ihbar yağdı

Bir ceza avukatından gerçek hikayeler başlığıyla yayınlanınca kurguyu gerçek sanan okurlar ihbarda bulundu

Abone ol

Antalya'da mafyanın işlediği cinayetlerin anlatıldığı "Suç" romanı "Bir ceza avukatından gerçek hikayeler" başlığıyla yayınlanınca kurguyu gerçek sanan okurlar ihbarda bulundu.

Taraf'ın haberine göre yayınlandığı günden bu yana 32 ülkede satış rekorları kıran Alman ceza avukatı Ferdinand Von Schhirach'ın kaleme aldığı "Suç" isimli kitapta bahsi geçen Antalya'da polisin "denizde boğuldu" dediği kadın turistin aslında bir mafya hesaplaşmasında öldürüldüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.Türkiye'de NTV yayınlarından çıkan ve Almanya'da bir haftada 600 bin satan kitap için yayıncı kuruluş, "Bir ceza avukatından gerçek hikayeler" başlığını atınca; okuyucu başını kayalıklara çarparak denizde boğulan kadın turistin Japon mafya babası tarafından vahşice öldürüldüğüne, Antalya polisinin ise olayı örtbas ettiğine inandı.

Normal ölüm olarak kayıtlara geçtiği ve üzerine sünger çekildiği iddia edilen olay için polis araştırma başlatırken yazar Schhirach, "Yayıncı kuruluşun hatası, bütün bunlar sadece bir kurguydu" dedi.

ÇAY KASESİ VE SERİ CİNAYETLER

Berlin eyaletinde görev yapan ceza avukatı Ferdinand Von Schirach'ın 45 hafta çok satanlar listesinde kalan kitabının birinci bölümünde, çay kâsesinde uyuşturucu ticareti yapan Türk, Yunan ve Arap uyruklu üç gencin, Japon mafya babasının evini soyması ve soygun sonrası işlenen üç seri cinayet anlatılıyordu.

Bölümün sonunda ise Japon mafya babasının dedesinden kalma 400 yıllık çay kâsesini çalan üç gence tüyo verdiği ileri sürülen hizmetçinin Antalya'da öldürüldüğü yazılıyordu.

POLİSE İHBAR YAĞDI

Yazarın, genç kızın tatil için geldiği Antalya'da öldüğünü belirtmesi okuyucular arasında paniğe neden oldu. "Bir ceza avukatından gerçek hikayeler" başlığından yola çıkan okuyucular Antalya polisine ihbar yağdırıp olayın araştırılmasını istediler. Kayıtlara rutin bir ölüm olarak geçtiği iddia edilen olay için Antalya polisi derin bir araştırma başlattı. Ancak araştırmalarda böyle bir ölüm olayına rastlanmadı.

ASLINDA BİR OYUNCU

Olayın hayal ürünü olması "acaba kitaptaki diğer seri cinayetler de mi kurgu" sorusunu gündeme getirdi. Taraf , Almanya'nın Neulkolln bölgesinde işlendiği ileri sürülen seri cinayetleri ve uyuşturucu ticaretiyle uğraştığı belirtilen Ömer adlı genci Berlin'de araştırdı.

Neulkolln'de bulunan Türk dernekleriyle ve olayın işlendiği sokak olarak gösterilen Yorck sokağında yaşayan Türklerle bağlantıya geçen Taraf diğer iki cinayetin de kurgu olduğunu Yorck sokağında kitaptaki gibi "Pocol" isimli berber salonu olmadığını tesbit etti.

Kitapta bahsedilen ve Berlin'in Dahlem bölgesinde yaşadığı ileri sürülen Japon mafya babası Hirosi Tanata ile ilgili de ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Hiroshi Tanata'nın bir mafya babası olmadığı, aksine Hiroshi Tanaka adında ünlü bir Japon aktris olduğu anlaşıldı.

YAZAR:'ÖZÜR DİLERİM'

Yazar Ferdinand Von Schirach ise yanlış anlaşılmayı düzelterek, "Kitabın tamamı hayal ürünü. Türkiye'deki yayıncı kuruluş satış stratejisi açısından yanlış lanse etmiş. Yanlış anlaşılma nedeniyle özür dilerim" dedi.