BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MARDAV'ın hedefi bin öğrenciye burs

Adana'da kurulu Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, ihtiyaç sahibi öğrencilere daha fazla burs verilmesi için ziyaret turlarını sürdürüyor.

Abone ol

MARDAV Yönetim Kurul Başkanı Osman Göktekin, Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, Yönetim Kurulu üyeleri Aziz Güzel, Mehmet Faik Ertem, Mehmet Şerif Akçakoca ve Sebahattin Yumuşak, vakfın kurucu üyelerinden Hasan Erdeve'yi ziyaret ettiler.

Hasan Erdeve ile bir süre görüşen MARDAV yöneticileri, daha sonra da Eczacı Abdülkadir Erdeve'nin konuğu oldular. Son ziyaret ise yönetim kurulu üyesi olan Mehmet Şerif Akçakoca'ya yapıldı.

Başkan Göktekin, MARDAV olarak amaçlarının Adana'da yaşayan Mardinliler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak olduğunu belirterek, "Bizim şu an amacımız, burs verebilecek 100 Mardinli hemşerimize ulaşarak, bin öğrenciye burs verebilmektir. Bunun için ziyaretlerimize devam edeceğiz" dedi.

Arap, Kürt, Süryani ve Hıristiyan gibi farklı dil, din ve renklere sahip olan insanların Mardin’de barış, hoşgörü ve sevgi içinde yaşadığını söyleyen Göktekin, "Mardin'de çan sesi de ezan sesi de duyulur. Farklı inançlara sahip Mardinliler huzur içerisinde inançlarını yaşarlar. İş ve aş kaygılarıyla ya da eğitim öğretim için başka kentlere giden çok sayıda Mardinli hemşerimiz var. Bizler de vakıf olarak ihtiyaç sahibi olan tüm hemşerilerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.