BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Manisada tuğla fabrikasında göçük

Manisa'da tuğla ve krimet üretimi yapan fabrikada meydana gelen göçükte bir işçi yaralandı.

Abone ol Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tuğla ve kiremit üretimi yapan bir fabrikanın fırınlarının ısıtılmasında kullanılan kömür yığınlarında meydana gelen kayma sonucu göçük altında kalan işçi kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, eski Manisa yolu üzerindeki Aykut Blok Fabrikasındaki fırınların ısıtılmasında kullanılan kömürlerin yığın halinde kayması sonucu göçük oluştu.

Olayda, kömür yığınında çalışan işçi Celal Kurşun (44) göçük altında kaldı. Fabrikada çalışan diğer işçilerin yaptığı ihbar üzerine olay yerine gelen İtfaiye Arama Kurtarma Servisi (AKS) ve 112 Acil Servis ekipleri, vücudunun büyük kısmı göçük altında kalan işçiyi çıkarmak için çalışma başlattı.

Celal Kurşun, ekiplerin yaklaşık yarım saat süren uğraşlarının ardından kömür yığının altından kurtarıldı.

Görünürde bir yaralanması olmayan işçi, fabrikanın sondaj çeşmesinde yıkanarak temizlendikten sonra 112 Acil Servis ambulansıyla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak gözlem altına alındı.

Fabrika Çavuşu Ahmet Ertaş, yaptığı açıklamada, olayın fırınlara yürüyen bantla kömür sevkıyatının yapılması işlemi sırasında bantta meydana gelen sıkışmayı işçinin açmak istediği sırada meydana geldiğini belirterek, arkadaşlarının bu kazadan sağ olarak kurtarılmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.