BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Bu pozlar hastayı öldürdü

Bizden beterleri de varmış. 6 saat boyunca kendisiyle ilgilensinler diye bekleyen adam öldü. O sırada personel bakın ne yapıyordu.

Abone ol

İNTERNETHABER
Haber : Melda Şeyhanoğulları

37 yaşındaki iki çocuk babası Stewart Fleming, bir hastane odasında 6 saat boyunca acılar içinde kıvranarak yardım bekledi. Karısı onun bekleyişini böyle  fotoğrafladı.

Beklenen yardım hastane çok yoğun olduğu gerekçesiyle bir türlü gelmedi ve evine giden Fleming iki gün sonra öldü. Hastane personeli ise o sırada ‘çekimdeymiş’.

17 Aralık günü Medway Maritime Hastanesine giden Stewart Fleming’in vücudunun çeşitli bölgelerinde ağrıları vardı. Sürekli muayene olduğu pratisyen doktoru durumunun ağır olduğunu fark etti ve Fleming’in tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi için, üslerine acil cevap bekleyen bir yazı yazdı.

Şimdiye kadar hiç bir hastada görmemiş oldukları ve vücudu yavaş yavaş öldüren bir virüs nedeniyle şiddetli ağrılar çeken Fleming, hastane odasında eşiyle beraber beklemeye başladı. Baş hekim gelip kontrol edecek ve sevk kağıdı ile onu daha iyi bir hastaneye gönderecekti ama beklenen hekim bir türlü gelmedi.

6 saat bekleyen Fleming ve eşi evlerine döndüler. Stewart Fleming nedeni hala anlaşılamayan virüsün bedenini tüketmesi nedeniyle öldü. Ve bakın o gün hastane neden onunla ilgilenememiş.

TAKVİME POZ VERİYORLARDI
Hastanenin yardım vakfı tarafından hazırlanan 2009 yılı takvimlerinin çekimindeymiş personel. Hastane bölümlerini geliştirmek için para toplamak amacıyla hazırlanan bu takvimlerde hemşire ve doktorlar Karayip Korsanları’ndan, Pamela Anderson’a kadar kılıktan kılığa giriyorlar. Ama hastalar beklemekten usanıp muayene bile olamadan eve dönüyorlar.

Fotoğrafların birinde bir hemşire ile iki anestezist üzerinde ‘bekleme süresi 26.5 saniyedir’ yazan bir tabelanın önünde duruyorlar. Bir diğer fotoğrafta doktor Kaptan Jack Sparrow kılığında çıkıyor karşımıza. Kardiyoloji asistanı güzel doktor, Pamela Anderson kılığında geçiyor objektif karşısına ve liste böyle uzayıp gidiyor.

Objektiflere poz vermeye gelince kılıktan kılığa giren doktorlar ve personel, o gün orda olan hastalarla ‘ilgilenememelerini’ ise yardım vakfı için çekimdeydik şeklinde açıklıyorlar. Çekim süresi içinde ilgilenilmediği için hayatını kaybedeb Stewart Fleming’in ailesi ise ne yapacağını şaşırmış durumda.

Bu fotoğrafların ortaya çıkmasıyla hastaneyi suçlamaya hazırlanan Fleming’in eşi Sarah, “bizi altı saat boyunca orada bekleteceklerine monitörden eşimin durumunu takip etseler ya da en azından bir imzayla bizi sevk etselerdi eşim şu an yaşıyor olabilirdi” diyor.


Bu olayın en üzücü yanlarından biri ise, Fleming’in ölümüne neden olan virüsün neden ve nasıl vücuduna yerleştiğinin ve tedavisinin mümkün olup olmadığının bile anlaşılamaması. “Bu durum açıklığa kavuşsaydı” diyor pratistyen hekim, “benim de vicdanım huzur bulabilirdi.”