BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

AKPli aday adayına dayak

AKP'li aday adayı bürosunun ülkücüler tarafından basılıp kendisinin dövüldüğünü iddia etti.

Abone ol

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde MHP'den iki kez belediye başkanlığına aday adayı olan, bu dönem AKP'den aday adayı olan 50 yaşındaki Rıza Nur Fenk'in seçim bürosu basıldı. 6 kişi, Fenk ile birlikte 2 kişiyi dövüp büro görevlisini de bıçakla yaraladı.

Dün akşam saatlerinde, bir köy okulunda sınıf öğretmeni olan Rıza Nur Fenk'in Anıt Mahallesi'nde seçim çalışmaları yaptığı büroya gelen 6 kişi, Fenk'e saldırdı. Olaya müdahalede bulunan 2 kişiyi de döven grup, büro görevlisini de bıçakla hafif yaraladı. Saldırganlar kaçarken, Fenk ve 2 kişi ile yaralı görevli, götürüldüğü Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. Fenk'in şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis olaya karıştığı belirlenen 4 kişiyi gözaltına aldı, 2 kişi ise aranıyor.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI İDDİASI

1999 ve 2004 seçimlerinde MHP'den Tarsus Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Fenk, seçim bürosunda bulundukları sırada, saldırıyı gerçekleştirenlerin, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunan N.K. ile tanımadığı 5 kişi olduğunu iddia etti. Fenk, zanlıların yargı önünde hesap vermeleri için gerekli şikayeti yaptığını söyledi.

Tarsus İlçesi'nde mevcut Belediye Başkanı Burhanatten Kocamaz, yeniden MHP tarafından aday gösterilirken, AKP'ye ise Fenk ile birlikte 5 kişi aday adaylığı müracaatında bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.