BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Aksu TRT Şeşten memnun

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, TRT'nin yeni kanalı için bakın neler neler söyledi.

Abone ol AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, TRT’nin yeni yıla Kürtçe “merhaba” demesini “Ana dil, bir insan için ana sütü kadar haktır ve helaldir” sözleri ile değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, TRT Şeş’in yarın resmen yayına başlayacak olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bunu demokratik standartlarımızın insanımızın hak ettiği mertebelere yükselmesi yolunda kıymetli bir adım olarak görüyoruz” dedi.

Aksu, şunları kaydetti: “Mevlana’nın ‘aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır’ sözü misali, aynı rüyayı görmek ve ortak hedeflere sahip olmak için aynı dili konuşmaya gerek yok, bir diğerine saygı ve hoşgörü bu yolun harcını oluşturmaktadır. Ana dil bir insan için ana sütü kadar haktır ve helaldir. Ana sütü yapısında nasıl en zengin ve rekabet edilemez mineralleri taşıyorsa, anadilde bir insan için ve o insanın kültürel varlığı için en temel anlamları taşımaktadır. İnsanın kimliğinin ve kişiliğinin oluşmasında, geçmişi ve geleceği arasında bağ kurmasında, dünyayı ve çevresini okumasında en temel role sahiptir. Özetle düşüncelerimizin açtığı, yeşerdiği gelişip büyüdüğü rengarenk bir çiçek bahçesidir.”