BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yabani keçiler koruma altına alındı

Çevre ve Orman Müdürlüğü, nesli tükenmekte olan yaban keçileri için yeni bir koruma programı başlattı.

Abone ol Adıyaman'da bin 488 yabani keçi koruma altına alındı. Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, 2008 yılı envanterine göre 217 yavru keçinin tespit edildiğini belirterek, "İl genelinde yapılan etkin koruma neticesinde bu rakama ulaşıldı." dedi.

Adıyaman genelinde 132'si melez bin 356'sı ise yabani olmak üzere bin 488 yaban keçisinin av turizmi açısından önemli olduğunu ifade eden Dindar, "Adıyaman turizmi açısından kış ayları ölü sezondur. Biz müdürlük olarak turizme canlılık getirmek amacıyla av turizmine önem veriyoruz. Adıyamanlı vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde yaban keçilerinin her geçen gün yeni alanlarda yayılış göstermeye başlandıklarını tespit ettik. Önümüzdeki sezon ilimizde av sezonu içerisinde 3'ü melez, 18'i yaban keçisi olmak üzere topal 21 adet yaban keçisi avı yapılabileceği Genel Müdürlüğümüze iletilmiştir. Gerekli onay alındıktan sonra ihalesi yapılacaktır. Buda ilimiz açısından sevindirici bir durum." diye konuştu.

Dindar, 15 yaşını aşan yaban keçilerinde av serbestliğinin olduğunu kaydederek, "İzinsiz yapılan avlanmalarda 7 bin 500 YTL tazminat ve idari para cezası uygulanmaktadır. Sayımı yapılan yaban keçilerinde yaşlı nüfusun artması ile avlanma sayısı da artacaktır." şeklinde konuştu.