BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

DTPlilerden TRT 6ya boykot

Kürtçe kanalı TRT 6 DTP'lileri fena halde bozdu. Yeni yılda resmen yayna başlayacak kanalın açılışında yoklar.

Abone ol

TRT’nin Kürtçe Kanalı TRT 6’nın açılışına DTP katılmayacak. DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş açılışa partiden ve Meclis grubundan katılım almayacağını belirterek, “Kürtçe kanal AKP’nin bir lütfu gibi sunulmaya çalışılıyor.

Bu siyasi projeye DTP’nin angaje edilmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Demirtaş, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı’nın TRT 6’nın açılışıyla ilgili Kürtçe mesajlarını ise “Hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanının mesajları Roj Tv’de zaten yıllardır Kürtçe yayınlanıyor” sözleriyle değerlendirdi.

Demirtaş şunları söyledi:
“TRT’nin Kürtçe kanalı bir AKP projesidir, devlet projesi değildir. Bu konu AKP’nin seçim yatırımına dönüştürülmeye çalışılıyor, AKP’nin bir lütfu gibi sunulmaya çalışılıyor. Örneğin şunu söyleyen bir kişiye rastlamadık; Bu kanalın açılmasında, Kürtlerin ve DTP’nin mücadelesi önemli bir faktördür. Bizi yok sayan, Kürtlerin taleplerini yıllardır dile getirme mücadelemizi yok sayan bir siyasi proje var ortada. Dolayısıyla TRT’nin Kürtçe kanalı politik bir kanaldır. Bu kanalın misyonuna DTP’nin angaje edilmesini kabul etmiyoruz. Bu Kürtçe yayına karşı olmamızdan değil. Elbette bir kazanımdır, partimizin kazanımıdır. Bu kanal bizim eserimiz. Hiç kimsenin bunu siyasi yatırım olarak sunmasını doğru bulmuyoruz.”
Demirtaş, Kürtçe kanalda Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın Kürtçe mesaj vermesini ise “Başbakan ve Cumhurbaşkanının söyledikleri yıllardır Roj Tv’de Kürtçe yayınlanıyor. Bütün demeçleri Roj Tv’de yayınlanıyor. Dolayısıyla Kürtçe kanalda Kürtçe mesaj vermeleri çok da bişey ifade etmiyor” şeklinde değerlendirdi.