BIST 10.628
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.424,80
HABER /  POLİTİKA

Kongar AK Partiyi uçurdu

AK Parti karşıtlığıyla bilinen Emre Kongar'a göre AK Parti, yerel seçimlerde tavan yapacak.

Abone ol NTV'de Mehmet Barlas ile birlikte Yorum Farkı programında konuşan Emre Kongar, yerel seçimlerde AK Parti'nin yüzde 50'nin üstünde oy alabileceğini söyledi.

AK Parti'ye yönelik eleştirileri ile bilinen Prof. Emre Kongar, 'kriz' söylentileri nedeniyle muhalefetin oy kaybı yaşayacağını düşündüğü AK Parti'ye moral verdi

Programda ikili arasında geçen diyalog şöyle oldu:

Barlas: Seçimlerde denilen şu: "AK Parti eğer yüzde 47'nin altına düşerse problem doğar, erken seçim gündeme gelebilir." şeklinde yorumlar yapılıyor. Ya artarsa ne olacak?

Kongar: Hayır ben bir defa kimse kusuruma bakmasın yanılıyor olabilirim. Hernagin bir bilgiye bulguya araştırmaya katiyen de dayanmadan, sırf bugüne kadarki siyasal sonuçlara bakarak söylüyorum. AKP 50'nin üstünde oy alabilir. Yani artarsa diye bir şey yok. Bence AKP'nin yerel seçimlerde oyları artacak. Ya düşerse diye düşünmek lazım aykırı seçeneği.

Ama isterseniz burada bırakalım. Belki benim izlenimim de değişir. Genel seçimlerde oyunu arttıran parti yerel seçimlerde daha da hızlı artıyor. Basit mantıkla halk iktidarla iyi geçinen belediyeler istiyor.