BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hokkabaz çetesine büyük darbe!

Cem Yılmaz'ın Hokkabaz filmi Denizli'de gerçek oldu. İşte filmleri aratmayan düzenbazlık ve jandarma operasyonu;

Abone ol

Denizli merkez, Baklan, Bozkurt, Çardak, Çivril, Çal ve Tavas ilçeleriyle Aydın'ın Çine ve Nazilli ilçelerinde, evlenecek kişilere sahte nişan yaparak merasimde takılan takıları alıp kaçan, ayrıca kasten adam öldürme ve sahte belge düzenleme suçlarından aranan bir örgüt çökertildi.

Jandarma ekipleri, yaklaşık sekiz ay süren istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından düzenlediği "Tuzak 04" adlı operasyonla, söz konusu örgütün üyesi olduğu ileri sürülen 23 kişiyi yakaladı.

Gözaltına alınan R.K. ve H.A.'nın evlenmek isteyen erkekleri kandırıp sözde nişan merasimi yapmak, nişanda takılan altın ve paraları alıp kaçmak suretiyle dolandırmak ve altın dolandırıcılığı yapmak suçlamalarıyla tutuklandı.

KADINLARLA TANIŞTIRIP DOLANDIRDILAR

Örgüt üyelerinin, bazı şahısları kadınlarla tanıştırarak, buluşma yerine daha önceden silahlı olarak gidip kadının akrabası gibi davrandığı, şahsı telaşlandırıp zorla çek ve senet imzalattığı, evli erkekleri de kadınlarla buluşturup ilişkiye girmelerini sağladıktan sonra şantaj yaparak para aldıkları belirtildi. Ayrıca, evlenmek isteyen erkekleri sözde nişan merasimiyle kandırarak, takıları alıp kaçtıkları öğrenildi.