BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bağcılar halkı okuyor

Bağcılar Meydanı’nda kurulan 200 metrekarelik çadırda açılan kitap fuarında her konuda kitap okuyucuyla buluşuyor.

Abone ol

Bağcılar Belediyesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyası çerçevesinde “Bağcılar Okuyor” projesini hayata geçirdi.

Fuarın açılışına katılan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kitabın hayatımızın birinci önceliği olması gerektiğini hatırlatarak “Biz Bağcılar’da herkesin okur- yazar olması için büyük kampanyalar gerçekleştirdik. Kitap fuarımız bu kampanyamızın ikinci ve daha büyük bir adımıdır. Bağcılar’da yaşayan herkesin kitap okumasını istiyoruz” dedi.

Açılış törenine katılan İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Türkiye’nin kitap okuma hususunda dünya milletlerine göre geri kaldığını hatırlatarak “Hepimiz anne babalar olarak kitap okuma saatleri yapalım ve çocuklarımızla bir arada okuyup, tartışalım. Kitap okumayı sevdirmenin en önemli yollarından biri budur” dedi.
Her evde kütüphane olması gerektiğini belirten Feyzullah Kıyıklık şöyle konuştu:
“Kitabı yalnızca öğrencilerimizin okuması gerektiğini düşünmek çok yanlıştır. Herkes kitap okumalı. Anne babalar okuyarak çocuklarına örnek ve rehber olmalı.”

Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul da, “Türkiye Okuyor” kampanyasının başarıyla tamamlanması ve “Türkiye Yazıyor” kampanyasının başlatılması gerektiğini ifade etti.
Kaymakam Veysel Yurdakul, dünyanın gelişmiş toplumlarında herkesin yazdığını ve okuduğunu söyledi.

Kitap Fuarının açılışına İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, öğretmenler, öğrenciler ve halk katılarak büyük ilgi gösterdi.
Açılışın ardından Başkan Lokman Çağırıcı, açılışa katılan öğrencilere beğendikleri kitabı hediye etti.
Kitap Fuarı yarıyıl tatili sonuna kadar Bağcılar Meydanında açık kalacak.