BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.496,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Manisa'da 4,8 ve 4,3 büyüklüğünde iki deprem

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 20.55'de Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Akhisar'da saat 19.47'de de 4.3 büyüklüğünde sarsıntı olmuştu.

Abone ol

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4,3 ve 4,8 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 19.47'de 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

4,8 büyüklüğünde ikinci deprem

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 20.55'te 4,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Bu deprem de 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Manisa Valiliği: "Herhangi bir olumsuzluk yok"

Manisa Valiliği, Akhisar’da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi. 

Valilikten yapılan açıklamada, 20.55'te meydana gelen depreme ilişkin, "An itibarıyla depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" ifadesine yer verildi.

Akhisar ilçesinde 22 Ocak'ta 5,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 4 kişi hafif şekilde yaralanmıştı.

Depremde evleri hasar görenler için AFAD tarafından 15 mahallede 400 çadır kurulmuştu.

Valilik, 68 mahallede yapılan hasar tespit çalışmaları sonucu 4 ilçede 596 az, 275 de ağır hasarlı yapı tespit edildiğini aktarmıştı.

Vatandaşlar parklara çıktı

Öte yandan depremin ardından bazı vatandaşlar panik yaşadı.

İlçede saat 20.55'te hissedilen sarsıntı ile bazı ilçe sakinleri parklara ve meydanlara çıktı. 

Vatandaşlardan Bahadır Erbay, depremde büyük korku yaşadıklarını belirterek, "Bu artçı depremler sürekli oluyor. Ne zaman sona erecek hiç bilmiyoruz. İnsanlar iyice telaşlandı, herkes dışarıda. Şu anda eşim ve çocuğumla dışarı çıktık, içeri girmeyi de düşünmüyoruz. Ne olacağını bilmiyoruz sonuçta bu bir doğal afet" dedi. 

Bu arada ilçeye bağlı Medar Mahallesi sakinlerinin de yaşadıkları panik sebebiyle sokağa çıktığı ve mahalleye çadır kurulması için yetkililerden talepte bulunduğu öğrenildi.