BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Manisa ve İzmir'de deprem! Son dakika

Manisa son depremler! Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22.22'de 5.4 büyüklüğünde İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası Akhisar olmak üzere Manisa ve yakın ilçelerde panik meydana geldi.

Abone ol

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul dahil yüzlerce kilometre ötede bir çok ilde hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD, aynı noktada 4.4 büyüklüğünde bir artçı kaydedildiğini açıkladı. Depremde can kaybı ve yaralanma olmadığını duyururken Manisa Valiliği, Manisa Valisi ve Akhisar Belediye Başkanından peş peşe açıklamalar geldi.

Manisa merkezli depremler kent genelinin yanısıra Aydın, İzmir, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Yalova, İstanbul ve Tekirdağ’ın Marmara Denizi kıyısındaki yerleşim yerlerinden hissedildi. AFAD’tan yapılan açıklamaya göre depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Artçı depremler korkutuyor

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede vatandaşların kaygılı bekleyişi sürerken bölgede 35 artçı sarsıntı kaydedildi.

AA muhabirinin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı internet sitesinden yaptığı derlemeye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 1,6 ve üzeri olan toplam 35 artçı deprem yaşandı.

Bölgede 23.17'de meydana gelen en son artçı depremin büyüklüğü ise 4,3 olarak kaydedildi.

Canlı yayında açıkladı

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, NTV canlı yayınında bazı köylerden sıkıntılı haberler geldiğini ancak merkezde yıkılan bina olmadığını söyledi. Dutlulu şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız panikleyip sokaklara çıktı. Şu anlık yıkılan bir binamız yok. Akhisar'a yakın bir köyde bir bina yıkıldı. Belediye ekiplerimizi gönderdik. Onun dışında kötü bir haber gelmedi.

İnsanlarımız şu an sokağa çıktı. Biz de şiddetli bir şekilde etkilendik. O an arabanın içindeydik. Arkasından artçı depremler oldu. Problemli köye doğru ilerliyoruz. Köyde yıkılan bina da henüz net bir haber yok."

Uzmanlar Manisa depremini yorumladı

İstanbul Üniversitesi Oğuz Gündoğdu, bu büyüklükte bir depremin çevre illerden de hissedilmesinin normal olduğunu söyledi. Depremin büyüklüğünün büyük ölçüde hasar meydana getirmesinin mümkün olmadığını kaydeden Gündoğdu, kendilerine ulaşmış bir bilginin olmadığını ifade etti.

Artçı depremlere dikkat

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin 25 kilometre uzunluktaki bir fay hattında meydana geldiğini söyleyerek Marmara fay hattını etkilemesinin mümkün olmadığını kaydetti. İlgili fay hattının normal bir fay hattı olduğunu ifade eden Tüysüz, 5.4 şiddetindeki deprem sonrası artçı sarsıntıların olabileceği uyarısında bulundu.

"Can kaybı yok"

Manisa Valisi Ahmet Deniz, katıldığı canlı yayınında depreme ilişkin soruları cevapladı. Ekiplerin bölgeye intikal ettiğini ve ayrıntılı açıklama yapılacağını belirten Deniz, depremde ölü ve yaralı olmadığını söyledi. Deniz, Akhisar'da 5-6 metruk evin hasar gördüğünü kaydetti. Yarından itibaren hasar tespit çalışmalarının yapılacağını ifade eden Vali Deniz, şu bilgileri verdi:

"Allah'a şükür can kaybımız ve ciddi bir yaralımız yok. İlk etapta duyduğumuzda hepimiz endişeliydik. Şimdi burada çadır kuracağız, çünkü hava çok soğuk ve artçı sarsıntılar devam ediyor. Şu anda hızlı bir şekilde hem belediyelerimizin hem de AFAD'ın imkanlarıyla meydanlarda çadır kuracağız.

Vatandaşlarımızın üşümemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın çatlak olan evlere girmesini çok arzu etmiyoruz. Yarın teknik çalışma yapılacak evlere girilip girilmesiyle ilgili karar o zaman verilecek. Belki boşaltmamız gereken evler de olabilir. Ama şu anda çok ciddi bir durum görünmüyor. İlk gelen bilgilere göre 15 civarında binada çatlak var."

Manisa Valiliği'den deprem açıklaması

Öte yandan Valilik, Manisa’nın Akhisar ilçesinde 5.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından açıklama yaptı. İşte o açıklama;

"22.01.2020 tarihinde saat 22.22 de merkez üssü Akhisar İlçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı yaşanmamış olup, deprem sırasında yaşanan panik sebebiyle 4 vatandaşımız da hafif yaralanma meydana gelmiş ve vatandaşlarımız hastanelerde ayaktan tedavi edilmiştir. Yaşanan deprem sebebiyle İlçede bulunan 5 metruk binanın yıkıldığı, bazı mahallelerde bulunan binalarda da kısmi çatlaklar oluştuğu tespit edilmiştir.

Akhisar İlçemizde yaşanan deprem sebebiyle başka bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. İlçede AFAD ekipleri tarafından durum tespit çalışmaları devam etmektedir."

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği, Manisa'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.4 büyüklüğünde depremin ardından açıklamada bulundu.

Valilik'ten yapılan açıklama şöyle;

"AFAD Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir.

İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Manisa 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından 72 artçı sarsıntı meydana geldi
Foto Galeri Manisa 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından 72 artçı sarsıntı meydana geldi Galeriye Gözat