BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  DÜNYA

Mandela’nın sağlık durumu kötüleşiyor

Güney Afrika’nın ilk siyahi lideri Nelson Mandela’nın sağlık durumunun kötüye gittiği belirtildi. <br/>Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başka...

Abone ol

Güney Afrika’nın ilk siyahi lideri Nelson Mandela’nın sağlık durumunun kötüye gittiği belirtildi.
Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Jacob Zuma, Mandela’nın sağlık durumunun çok kritik olduğunu ve doktorların 94 yaşındaki eski lider için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi. Mandela, akciğer enfeksiyonu rahatsızlığı sebebiyle uzun süredir hastanede tedavi görüyor. Mandela’nın sağlık durumunun kötüye gittiği haberlerinin ardından, tedavi gördüğü hastane ziyaretçi akınına uğruyor.

"BAZI HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
Mandela için dua eden Noma Binqela isimli polis memuru, polis adaylarıyla birlikte hastaneye geldiklerini belirterek, "Buraya gelip çiçek bırakmak, onun sağlığına kavuşmasına yönelik dileklerimizi sembolize ediyor" dedi.
Ngu isimli bir ziyaretçi ise, "O herkesi affeden, kendisine yapılanları unutan bir insan. Bu ülkede, ona karşı yapılanları affeden ve tümüyle unutan tek kişi herhalde odur. İyi bir insan. İyileşmesini istiyorum tabi ki. O bir rol model. Gelecek kuşakların da onu yaşamasını ve yaptığı iyi işleri görmesini istiyoruz" diye konuştu.
Bu arada bazı medya organlarında, Mandela’nın kendi başına nefes alamadığı ve ailesinin tedaviden vazgeçmek istediğini bilgisi yer aldı. Ancak Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
(İHA)