BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.436,42
HABER /  DÜNYA

Ricciardone’nin Diyarbakır temasları sürüyor

Diyarbakır’da çeşitli temaslar yürüten ABD Ankara Büyükelçi Francis Ricciardone, Vali Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti. <br/>ABD...

Abone ol

Diyarbakır’da çeşitli temaslar yürüten ABD Ankara Büyükelçi Francis Ricciardone, Vali Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti.
ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Güneydoğu gezisi kapsamında dün Diyarbakır’a gelerek çeşitli görüşmelerde bulundu. Büyükelçi Ricciardone, dün ilk ziyaretini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e gerçekleştirdikten sonra iş adamları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Bugün Diyarbakır’da ilk ziyaretini Vali Mustafa Cahit Kıraç’a yapan Ricciardone, burada olmaktan dolayı büyük memnuniyet yaşadığını söyledi. Vali Kıraç’ın kendilerini çok sıcak bir şekilde karşıladıklarını belirten Büyükelçi Ricciardone, "Biz süre önce Diyarbakır’a gelmiştik. Adana’dayken küçük bebeğimiz ile birlikte gelmiştik. Bugün tekrar Diyarbakır’dayız ve Diyarbakır’ın ne kadar gelişmiş olduğunu gördük. Yaşanan bu gelişme karşısında şaşırdık. Herkes çok sıcak bir şekilde bizi karşıladı. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederiz. Ayrıca yeni göreviniz için de hayırlı olsun diliyorum. İnşallah tarihi ve çok güzel bir döneminiz olur. Bölgede herkesin çok ümitli olduğunu gördük. Biz de bu noktada çok ümitliyiz" dedi.
Vali Kıraç ise, "ABD Büyükelçisi Riccardone, eşiyle birlikte valiliğimizi ziyaret etti. İzmir Valiliği yaptığım dönemlerde kendisiyle çok defa görüşme imkanımız oldu. Kendisine şehrimize hoşgeldiniz diyorum” dedi.
Riccardone’nin, Diyarbakır’ın tarihi yerlerini gezdikten sonra kentten ayrılacağı öğrenildi.
(İHA)